Rebrov és az újonc edzők állása a legbiztosabb az NB I-ben - de ki következik Bódog után?

A mostani idényben már a Paksnál, a Mezőkövesdnél és a Honvédnál is történt edzőváltás. Honlapunk megvizsgálta, mennyire vannak biztonságban a szakemberek az NB I-es kispadokon.
Nyikes Zoltán 2020. december 7., hétfő 17:08
A mostani idényben már a Paksnál, a Mezőkövesdnél és a Honvédnál is történt edzőváltás. Honlapunk megvizsgálta, mennyire vannak biztonságban a szakemberek az NB I-es kispadokon.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. december 7., hétfő 17:08

Mint ismert, az MTK Budapest elleni 2-2-es döntetlent követően vasárnap este hivatalossá vált, hogy Bódog Tamás távozik a Budapest Honvéd vezetőedzői posztjáról, így az NB I most futó idényében megtörtént a harmadik edzőváltás is Osztermájer Gábor (Paks) és Kuttor Attila (Mezőkövesd) menesztése után.

Ez a szám azonban nem nevezhető kiemelkedőnek, hiszen az előző szezonban december 6-ig összesen négy helyen is változtattak a kispadon a vezetők: Marko Nikolic (Vidi), Vasile Miriuta (Kisvárda), Fernando Fernández (DVTK) és Tomiszlav Szivics (Paks) is távozott már tavaly ilyenkor.

csakfoci.hu ezért megvizsgálta, hogy hány százalék esély van jelenleg az NB I-es csapatoknál az edzőcserére.

Ferencváros: 10% - Csak abban az esetben, ha elviszi, kivásárolja valaki Szergej Rebrovot, akit könnyedén megkörnyékezhetnek csábító ajánlattal európai szinten jegyzett klubok is ilyen menetelés után.

MOL Fehérvár FC: 30% - Márton Gábor azt mondta, csalódott lenne, ha Karácsonyra nem állnának az FTC előtt a tabellán, de jelenleg már 7 pontos a hátránya csapatának a zöld-fehérek mögött - úgy, hogy a Ferencváros egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, így ez a hátrány könnyen 10 pontos is lehetne. Ha az utolsó őszi fordulók eredménye nem úgy sikerülne, mint amit a papírforma mutat, Márton házon belül megítélése is felemás lehet.

Paks: 0% - Abszolút elégedettek Bognár Györggyel, az elmúlt évek legjobban sikerült edzőváltása.

Kisvárda: 0% - Révész Attilát ismerve mindig, minden benne van a pakliban ezen a téren, de most szinte kizárt a váltás a kispadon, állítólag egy edzővel sem volt még olyan harmonikus az összhang, mint Supka Attilával.

Puskás Akadémia: 20% - Voltak nehéz periódusok, maga az edző is fogalmazott úgy, hogy el kell gondolkoznia, de valószínű, hogy a jó őszi hajrá miatt egyelőre nem téma a váltás, változás legfeljebb akkor állna be, ha a felcsútiak alaposan elrontanák a hátralévő 3 fordulót.

MTK Budapest: 0% - Remekül teljesít Boris, ráadásul nemcsak őrzi az MTK filozófiát (fiatalok szerepeltetése), hanem tökélyre is fejleszti.

Budafok: 0% - Csizmadia Csaba és csapata minden várakozáson felül teljesít, ismerve a kiszámíthatóságra és állandóságra szavazó budafoki vezetést, kizárt a váltás.

ZTE: 0% - Az NB I másik újonc edzője Boér Gábor (Michael Boris és Csizmadia Csaba mellett), és bár a koronavírus miatt volt egy hullámvölgyük, mind a csapat játéka, mind az eredményessége várakozáson felüli, így itt sem merül fel a váltás.

Újpest: 20% - Több NB I-es csapathoz hasonlóan a lila-fehérek szezonja is hektikus a koronavírus-járvány miatt. A nehéz körülmények ellenére azonban az előző két meccsén két pontot szereztek a lilák, és nagyobb hullámvölgynek kellene jönnie ahhoz, hogy Rogan alatt meginogjon a kispad, de ha kieső helyen zárnák az őszt az újpestiek - jelenleg 2 pontra vannak ettől - , akkor a váltás nem lenne elképzelhetetlen.

Mezőkövesd: 0% - Most váltottak, és ugyan Pintér Attila egyelőre nem sokkal sikeresebb, mint Kuttor Attila volt, kizárt még egy újabb vereség esetén is, hogy ne kapná meg az esélyt a tavaszi folytatásra.

DVTK: 90% - Szinte biztosra veszi mindenki, hogy küszöbön a váltás, úgy hallani, hogy a DVTK vezetése már keresi pár napja Feczkó Tamás lehetséges utódját, sőt azt is hallani, hogy meg is találta, így az lenne a meglepetés, ha nem lenne rövid időn belül váltás.

Honvéd: 0% - Bódog Tamás hétvégi menesztését követően ismét Pisont István ül le ideiglenesen a kispadra, ám a végleges megoldás a téli szünetben jöhet a vezetőedzői poszton.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO
Antonio Munoz
Úgy tudjuk, egyre kisebb az esély arra, hogy Antonio Munoz marad az ETO vezetőedzője.
Puskás Akadémia
Alexandru Baluta
A felcsútiak távozó román légiósa az egyik közösségi oldalon elbúcsúzott NB I-es csapatától.
Kisvárda
3 távozó, a gólkirály marad
A szabolcsiak az MTK-hoz igazoló Hej Viktor mellett további két távozót is bejelentettek a mai napon.
Tovább az összes átigazoláshoz