Parádés magyar bemutatkozás Angliában: A 20 éves kapus 11-es védése továbbjutást ért a favorit ellen - videó

A magyar utánpótlás-válogatott kapus, Hegyi Kriszitián győztes kupameccsen debütált a felnőttek között Angliában, tétmeccsen, ráadásul egy egy osztállyal feljebb szereplő együttest búcsúztatott társaival a Ligakupától. 
Csakfoci.hu 2023. augusztus 8., kedd 23:19
A magyar utánpótlás-válogatott kapus, Hegyi Kriszitián győztes kupameccsen debütált a felnőttek között Angliában, tétmeccsen, ráadásul egy egy osztállyal feljebb szereplő együttest búcsúztatott társaival a Ligakupától. 
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 8., kedd 23:19

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, júliusban jelentették be, hogy a Premier League-ben szereplő West Ham United és a tradicionális, "Boro" becenévre hallgató Stevenage FC, hogy Hegyi Krisztián, az élvonalbeli gárda magyar kapusa egy évre, kölcsönben a League One-ba igazol. A fiatal hálóőr szerződése a teljes szezonra szól, de a Premier League-klub fenntartotta magának a jogot, hogy bármikor visszahívhassa a kapust, ha azt a csapat érdekei megkívánják.

A már a magyar válogatott keretébe is meghívott Hegyi remekül mutatkozott be új csapatában, az Ipswich elleni felkészülési mérkőzésen, de ezt is tetézni tudta a második vonalban szereplő Watford elleni Ligakupa-találkozón.

A kezdőként pályára lépő 20 éves magyar első angliai felnőtt tétmeccsén, az egy osztállyal feljebb szereplő ellenféllel szemben rendkívül magabiztos teljesítményt nyújtott.

Bemutatta talán a meccs védését is a korábbi DAC-csatár, az elefántcsontparti Vakoun Issouf Bayo akrobatikus mozdulatánál, majd később Louza lövésénél és Healey remek fejesénél is a helyén volt, hogy aztán az 1-1-s mérkőzést követő büntetőpárbajban megint csak Healey kísérletét hatástalanítsa a hálóőr.

Hegyi védésének is köszönhetően 4-3-ra nyert 11-esekkel a Stevenage és a következő fordulóba jutott.

Hegyi kivédi a 11-est:

(Videó: cmgrouphu / Instagram)

A mérkőzés összefoglalója

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Ádám Martin
A görög sajtó szerint Ádám Martin a napokban már el is utazik az Aszterasz Tripoliszhoz, hogy aláírja szerződését a leendő csapatánál.
Szentlőrinc
Új igazolás
A szlovén élvonalba feljutott Lendva középpályását, Dinnyés Olivért igazolták le. A 24 éves játékos itthon a Vidi, az Újpest és a Vasas utánpótlásában is játszott.
Békéscsaba
Érkező, távozó
Szerződtették a 18 éves támadót, Maronyay Zalán Gábort (legutóbb Szeged II). Kapusuk, Czinanó Antal Áron pedig Tiszaújvárosban szerepel majd a szezonban.
Tovább az összes átigazoláshoz