Őrületes versenyfutás Nikoliccsal: Világsztárral hajt a korszakos csúcsért

28 gólt kellene elérnie a magyar csatárnak vagy David Villának, ha csúcsot akarna(k) dönteni. Megjósolták-kiszámolták Amerikában, meglehet-e a célszám.
Dudás Gábor 2017. augusztus 13., vasárnap 15:37
28 gólt kellene elérnie a magyar csatárnak vagy David Villának, ha csúcsot akarna(k) dönteni. Megjósolták-kiszámolták Amerikában, meglehet-e a célszám.
Szerző: Dudás Gábor 2017. augusztus 13., vasárnap 15:37

Az MLS két legjobb gólvágója jó úton jár afelé, hogy egy 21 éve élő rekordot döntsön meg az amerikai profi ligában – írja az mlssoccer.com. A spanyol David Villa (New York City FC) 17, a magyar Nikolics Nemanja (Chicago Fire) 16 találattal áll jelenleg, 11 fordulóval az alapszakasz vége előtt, és nem kizárt, hogy egyikük vagy akár mindkettejük korszakos csúcstartó lehet majd a bajnokságban.

A jelenlegi gólcsúcs 27 gól az MLS-ben, ezt Roy Lassiter 1996-ban, az egykori Tampa Bay Mutiny színeiben állította fel a bajnokságban, és azóta sem döntötte meg senki, csak Chris Wondolowski (San José Earthquakes, 2012) és Bradley Wright-Phillips (New York Red Bulls, 2014) tudta utolérni a rekordot.

A portál jelenleg, a játékosok formáját, a csapataik programját és a gólátlagukat is figyelembe véve úgy kalkulál, hogy mindkét játékos 25 gól körül zárhat majd, amivel elmaradnának a rekordtól, de ez nem zárja ki azt, hogy egyik-másikuk "robbant" és végül meg is dönti a csúcsot.

Több csúcs is veszélyben van

A magyar válogatottságát picit ismét szüneteltető - lemondta a szeptemberi vb-selejtezőket - Nikolics egyéb kategóriákban is történelmet írhat egyébként az egyre színvonalasabb tengerentúli bajnokságban.

Ha elérné a prognosztizált 25 gólt, azzal 0,74 gólja lehetne meccsenként, ha azonban végül csúcsot dönt, úgy az átlagot tekintve (0,82) sem lenne párja a liga történetében. Stern John, a Columbus egykori trinidadi válogatott támadó ennek az örökranglistának a jelenlegi éllovasa, (55 meccs, 44 gól, 0,8-as gólátlag).

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Nikolai Frederiksen
A Fradi egy évre kölcsönvette a Vitesse támadóját, és a zöld-fehér klub vételi opcióval is rendelkezik.
CD Lugo
Joan Carrillo
A korábban Fehérváron és Debrecenben is dolgozott Joan Carrillo veheti át a spanyol másodosztályban a bennmaradásért küzdő Lugo irányítását.
Nyíregyháza Spartacus
Vass Ádám
A csakfoci.hu információi szerint a Gyirmótról távozó, 11-szeres válogatott Vass Ádám Nyíregyházán folytatja pályafutását.
Tovább az összes átigazoláshoz