Óriási fordulat jöhet Futács karrierjében: 9-szeres bajnokcsapat hívja

Egészen meglepő, a magyar játékosok számára ritkán célállomást jelentő helyen és kontinensen köthet ki sajtóhírek szerint Futács Márkó.
Dudás Gábor 2018. december 28., péntek 8:45
Egészen meglepő, a magyar játékosok számára ritkán célállomást jelentő helyen és kontinensen köthet ki sajtóhírek szerint Futács Márkó.
Szerző: Dudás Gábor 2018. december 28., péntek 8:45

A Hajduk Split csapatával augusztus 30-án szerződést bontó Futács Márkó jó ideje itthon készült, a korábbi horvát gólkirály a III. kerületi TVE csapatánál is igyekezett formában tartani magát, de egész ősszel nem volt klubja.

- Nem szeretnék elhamarkodott döntést hozni. Ha egy külföldi klub most azt mondaná, hogy „nálunk egyből játszhatsz, és tessék, itt egy jó ajánlat”, akkor mennék. Nem szeretnék csak azért aláírni valahova, hogy egy csapattal edzhessek - mondta még októberben a támadó a csakfoci.hu-nak.

Úgy tűnik, egy komoly külföldi ajánlat be is futott, legalábbis a kinti sajtóhírek szerint. A kolumbiai(!) Antena 2+ számolt be arról, hogy a helyi élvonalban a középmezőnyben végzett, korábbi 9-szeres bajnok Independiente Santa Fe szerződtetné a 28 éves és 3-szoros magyar válogatott csatárt. A rádióadó internetes oldala úgy tudja, hogy Futáccsal már fel is vették a kapcsolatot a bogotai klubtól, de még kérdéses, 2019-ben csatlakozik-e a támadó a dél-amerikai gárdához.

A lap kiemeli, hogy Futács a szurkolók agressziója miatt távozott a Hajduk Split csapatától és mivel nincs klubja, ingyen igazolható futballistaként kerülhetne Kolumbiába.

A közel két méter magas csatár profi karrierje során még soha nem játszott Európán kívül, a Werder Bremen, az Ingolstadt, a Portsmouth, a Leicester City, a Blackpool, a Diósgyőr, a török Mersin és a már említett Hajduk mezét viselhette eddig.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Szalai Attila
Török lapértesülés szerint szaúdi klubok érdeklődnek a Hoffenheim magyar válogatott védője iránt.
Fradi
Samy Mmaee
Immáron hivatalos, hogy a horvát rekordbajnok Dinamo Zagreb szerződtette az FTC-től távozó Samy Mmaee-t.
Légiósok
Tarczy Pál
A Fradit is megjárt ex-kapus az osztrák SV Ried akadémiáján lett kapusedző.
Tovább az összes átigazoláshoz