Botrány a Sepsi meccsén: ellopott magyar zászló, félbeszakadt a Dinamo elleni rangadó - fotók

Néhány percre félbe kellett szakítani hétfő este a Sepsi OSK és a Bukaresti Dinamo közötti mérkőzést a fővárosi szurkolók miatt. A találkozó végül a sepsiszentgyörgyiek 2-0-s győzelmével ért véget.
Budai László 2018. április 30., hétfő 22:00
Néhány percre félbe kellett szakítani hétfő este a Sepsi OSK és a Bukaresti Dinamo közötti mérkőzést a fővárosi szurkolók miatt. A találkozó végül a sepsiszentgyörgyiek 2-0-s győzelmével ért véget.
Szerző: Budai László 2018. április 30., hétfő 22:00

A Dinamo-szurkolóinál a 91. percben szakadt el a cérna, amikor a hazai együttes megszerezte második gólját is. A bukaresti ultrák ekkor át akarták törni a lelátót és a gyepet elválasztó kerítést, és a biztonsági emberek beavatkozására volt szükség, akik gázsprayt vetettek be - számolt be róla a maszol.ro.

Ezt szó szerint megkönnyezték a Dinamo közelben tartózkodó játékosai, akik a fővárosi szurkolói zónához rohantak, hogy megpróbálják lenyugtatni az ultrákat. De könnyezett Ionel Dănciulescu, a bukaresti klub vezérigazgatója is, aki szintén a lelátón tartózkodott.


Fotó: www.digisport.ro

Az incidens miatt a mérkőzést néhány percre félbe kellett szakítani. A biztonsági emberek és a csendőrök eltávolították a stadionból a fővárosi szurkolókat, utána a meccs folytatódott. Ezt végül a Sepsi nyerte 2-0-ra.

A Dinamo vezérigazgatója, Ionel Dănciulescu szerint a fővárosi szurkolók végig példásan viselkedtek a mérkőzés alatt. Ám a második sepsiszentgyörgyi gól után az OSK egyik szurkolója egy magyar (egyes források szerint székely) zászlót lobogtatva megjelent a bukaresti ultrák zónája előtt.

Ha ez a szurkoló nem lobogtatta volna a zászlót, valószínűleg nem történt volt semmi baj

- idézte a gsp.ro Dănciulescut.

Az történt ugyanis, hogy a zászlót látva egy dinamós ultra áttörte a kerítést, kitépte a lobogót a sepsiszentgyörgyi szurkoló kezéből és tüntetően eltörte a rúdját. Ennek láttán a helyi szurkolótábor a "Ria, Ria, Hungária!" rigmust skandálta, a fővárosiak pedig be akartak hatolni a pályára.


Fotó: www.gsp.ro

A hétfő esti győzelme után a Sepsi OSK a Liga 1 alsóházi tabellájának harmadik helyét foglalja el. A sepsiszentgyörgyi csapat a rájátszásban még egyszer sem kapott ki.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Távozik az edző
A ciprusi élvonalbeli Anortoszisz a hivatalos oldalán jelentette be, hogy négy év után távozik Nagy Zoltán kapusedző, aki még játékosként is lehúzott négy szezont a klubnál.
Ferencváros
Két támadóról is írnak
Továbbra is tart az alkufolyamat a Crvena Zvezdával Pesic ügyében, míg Koszovóban arról írnak, hogy a bajnokság gólkirályát szemelte ki a Fradi.
DVSC
Marko Milosevic
Egy évvel meghosszabbította Marko Milosevic szerződését a DVSC - írja a Loki hivatalos oldala. A kapus tavasszal érkezett a Lokihoz, 5 bajnoki találkozón védett.
Tovább az összes átigazoláshoz