Nemzetközi tornát nyert a magyar futsalválogatott

Férfi futsalválogatottunk Kuvaitot is legyőzte a poreci nemzetközi tornán, és hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a viadalt.
Privacsek András 2018. november 1., csütörtök 11:47
Férfi futsalválogatottunk Kuvaitot is legyőzte a poreci nemzetközi tornán, és hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a viadalt.
Szerző: Privacsek András 2018. november 1., csütörtök 11:47

A Turzó József vezette együttes három győztes meccsel a háta mögött várta a poreci torna utolsó mérkőzését, a Kuvait elleni összecsapást – írja az mlsz.hu. A mieink sorrendben Bosznia-Hercegovinát, Görögországot és Szlovéniát győzték le az eddigi játéknapokon, és Kuvait ellen már egy döntetlen is elég lett volna a tornagyőzelemhez, de az utolsó másodpercben megszereztük a győztes gólt és 2-1-re nyertünk.

A magyar válogatott a győztesnek járó trófea mellé egy egyéni elismerést is kapott, Alasztics Marcell lett a torna legjobb kapusa.

A futsalválogatott Turzó József kinevezése óta kilenc mérkőzésen lépett pályára, ebből hetet sikerült megnyernie, vagyis eredményesség tekintetében máris előrelépett.

– Minden nemzetközi győzelmet meg kell becsülni, már csak azért is, mert ezúttal is komoly játékerőt képviselő csapatokkal mérkőztünk meg. Nagy értéke van a sikernek, de azt is látni kell, hogy továbbra is egy hosszú út elején járunk. Ez a torna jó visszaigazolás volt számunkra, megmutatta, hogy jó irányba haladunk. Büszke vagyok a játékosokra, minden kerettag tudása legjavát adta az elmúlt egy hétben. Néha akadozott még a játékunk, de mindenki partner az új játékstílusunk elsajátításában, és igyekszik megvalósítani azokat a taktikai elemeket, amiket kérünk tőlük. Támadásban és védekezésben egyaránt léptünk előre, igyekeztünk hátulról építeni az akcióinkat, és nyomás alatt is bátor előrejátékkal helyzetbe hozni a centereinket. Alakul a csapat karaktere, és egyre jobban körvonalazódik az a mag, amelyre hosszú távon számíthatunk. Szeretnénk egy bővebb keretet kialakítani, amelyben mindenki emberileg és képessége alapján is illik a csapatba. Örülök, hogy több fiatalnak is lehetőséget tudtunk adni, ők pedig bizonyították, hogy számíthatunk rájuk a továbbiakban is – tette hozzá Turzó József.

Magyarország-Kuvait 2-1 (0-0)

Magyarország: Alasztics Marcell - Dávid Richárd, Miklós Tamás, Klacsák Bence, Rábl János

Cserék: Harnisch Ákos, Varsányi Áron, Komáromi Péter, Józsa Tamás, Pál Patrik, Hadnagy István, Tatai József, Nagy Imre, Dróth Zoltán, Harmati Tamás, Siska Gergő

Gólszerzők: Klacsák, Pál

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz