Fotó: svw07.de/

Németországban kapott munkát Michael Boris - hivatalos

A német harmadosztályú Mannheim asszisztensedzője lett Michael Boris, a Fehérvár FC korábbi vezetőedzője.
Póczik Dávid 2024. március 14., csütörtök 10:23
Fotó: svw07.de/
A német harmadosztályú Mannheim asszisztensedzője lett Michael Boris, a Fehérvár FC korábbi vezetőedzője.
Szerző: Póczik Dávid 2024. március 14., csütörtök 10:23

A német harmadosztályban szereplő SV Waldhof Mannheim 07 edzői stábjához csatlakozik Michael Boris, aki a TSG Hoffenheim női együtteséhez távozott Theodoros Dedes helyét veszi át asszisztensedzőként - számolt be a hírről a klub honlapja. A 48 éves Boris korábban többek között a Schalke 04 II, a Spfr. Siegen és a KFC Uerdingen vezetőedzőjeként is dolgozott hazájában, Magyarországon a Fehérvár és az MTK csapatát irányította, emellett 2017 és 2019 között a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője is volt, de megfordult a japán és a dán élvonalban is.

- Nagyon örülünk, hogy sikerült Michaelt az edzői csapatunkba csábítanunk. A mérkőzések elemzése és a közelgő mérkőzésekre való felkészülés terén fog minket támogatni. Az a tény, hogy Michael vállalta, hogy a jelenlegi helyzetben segít minket, mutatja erős jellemét. Már nagyon várom a közös munkát vele itt, Mannheimben - mondta Marco Antwerpen, a Mannheim vezetőedzője.

- Nagyon örülök, hogy a szezon véghajrájában támogathatom az SV Waldhof Mannheimet, egy abszolút tradicionális klubot. Marcóval és Frankkal régóta tartom a kapcsolatot. Tudom, hogyan gondolkodnak mindketten, és szilárdan meg vagyok győződve arról, hogy most már én is kivehetem a részemet az SV Waldhof Mannheim jó eredményeiből. Edzői stábként az első másodperctől kezdve harmóniában vagyunk, és jól is fogunk dolgozni - mondta Boris, a klub új asszisztensedzője.

Olvastad már?
Interjú: "Most is akadnak, akik csak legyintenek, hogy biztos, ez is az apja miatt van itt" - a "kis" Bognár hiányolja a magyar edzőket a külföldi bajnokságokból
Tavaly nyáron elhagyta édesapja stábját és 35 évesen a saját lábára állt: vezetőedző lett. Nem bánja, hogy ezzel lemarad a Paks nagy sikeréről, mivel nagyon vágyott már az önálló munkára. Úgy érzi, a futballról alkotott elképzelése megegyezik az édesapjáéval, meggyőződése, hogy nézői szemmel kell megközelíteni a futballt, a szórakoztatás, a látványos, eredményes játék kialakítása a cél. Nincs baja azzal, hogy sok külföldi edző dolgozik a hazai bajnokságban, inkább azt nem érti, hogy magyar edzők miért nem dolgoznak külföldön. Szerinte ma már nem igaz, hogy a magyar futballisták technikásak és azt tapasztalja, hogy nagyon sok 18, 19 éves fiatal nem érett még a felnőtt focira. Interjú ifjabb Bognár Györggyel, a Budaörs vezetőedzőjével.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz