Kiderült: NB I-es és európai meccsek is lehetnek az NB III-as ETO stadionjában

Akár másodikként is feljuthatnak a győriek az NB II-be. A Gyirmótnak már segítettek, de lehet, hogy a Vasasnak is otthont adhatnak.
Dudás Gábor 2017. május 1., hétfő 9:26
Akár másodikként is feljuthatnak a győriek az NB II-be. A Gyirmótnak már segítettek, de lehet, hogy a Vasasnak is otthont adhatnak.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 1., hétfő 9:26

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség Licencadó Bizottsága a múlt héten elfogadta az NB III-ban szereplő ETO FC Győr másodosztályban való indulás jogát, tehát adminisztrációs akadálya nincs a csapat osztályváltásának.

Dr. Drucskó Zoltán ügyvezető az eto.hu-nak nyilatkozott arról is, hogy a Nyugati csoportban közvetlen rivális Érd (a győriek hét ponttal vezetnek előttük 27 forduló után) az első körben nem kapott licencet, jelentheti ez akár azt is, hogy az ETO a 2. hellyel is osztályt válthatna.

- Éppenséggel jelenthetné, de egyrészről végső döntés a licencekkel kapcsolatban csak május 9-én fog várhatóan megszületni, másrészről az MLSZ versenyszabályzata jelenleg úgy rendelkeznek, hogy abban az esetben, ha valaki nem felel meg az előírt feltételeknek, akkor először a 3 csoport (Keleti, Közép és Nyugati) legjobb nem feljutó csapatát helyezik előtérbe, azaz egy esetleges második hely nem jelent automatikus feljutást. Egy olyan extrém helyzet is bekövetkezhet, hogy a Keleti csoportból kettő, a Közép-csoportból egy, míg a Nyugati csoportból egyetlen klub sem tud feljebb lépni. Szerencsére ebből a szempontból is jól áll az ETO, hiszen százalékosan a vesztett pontok tekintetében a többi csoport listavezető csapatainál is jobban állunk, nem beszélve a második helyezett csapatokról. Ennek ellenére szeretném kihangsúlyozni, hogy nem lehet más célunk és nem is gondolkodunk másban, mint a bajnoki cím megszerzésében. Szeretnénk folytatni győzelmi sorozatunkat és tovább írni a klub történelmét.

 

Mint kiderült, a Gyirmót FC Győr licencéhez az ETO FC is segítséget nyújtott.

- Igen, ugyanis a Gyirmót FC Győr nemzetközi licencet kért az MLSZ-től, hiszen mikor a beadás határideje volt, ők még álltak a Magyar Kupában. Ennek feltétele az volt, hogy fűtött játéktér álljon a csapatok rendelkezésére és ebben segítettünk mi a Gyirmótnak. Amennyiben búcsúzni kényszerülnek az élvonaltól, akkor adott a lehetőség licencmódosításra, és a Gyirmót FC mérkőzései továbbra is az ALCUFER Stadionban lesznek megrendezve.

Ahogy azt a csakfoci.hu már jelezte, felmerült annak a lehetősége is, hogy mivel a Vasas most is albérletben játszik, mivel jelenleg készül a stadionjuk, és az MLSZ által egyelőre a következő idényre is megkövetelt pályafűtés az angyalföldieknek jelenleg otthont Szusza-stadionban sincsen, ezért új otthon után kell nézniük, ami esetükben valószínűleg a győri stadion lehetne.

- (…) az első fokú határozatok is jelzik, hogy több NB I-es csapat nem kapott licencet, így a pályahasználatról jelenleg is folynak az egyeztetések, tárgyalások. Amennyiben pedig úgy alakul, még nemzetközi mérkőzésekre rendezésére is nyílhat esély, ha a hazai csapatok túlélik a Bajnokok Ligája vagy Európa Liga selejtezőket és főtáblás szereplésre kerül sor. Ezen lehetőségekről bővebben majd akkor tudunk beszámolni, ha a tárgyalások lezárultak, és eredményre vezettek. Egy biztos azonban, hogy a klubnál mindenki azon dolgozik, hogy szurkolóink minél hamarabb az ETO részvétellel láthassanak NB I-es bajnoki mérkőzéseket – mondta ennek kapcsán Drucskó.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Posztobányi Patrik
Posztobányi Patrik meghosszabbította szerződését a Puskás Akadémia csapatánál, a saját nevelésű középpályás 2026 nyaráig írt alá. A 20 éves játékos korábban Csákváron és Zalaegerszegen is szerepelt.
Légiósok
Dénes Adrián
Dénes Adrián, a Fiorentina U-19-es csapatának 2004-es születésű jobbszélsője kölcsönben, az olasz harmadosztályú Cesena együttesében folytatja pályafutását - írja a corriereromagna.it.
Újpest
Dzenan Burekovic
Ahogyan azt a csakfoci.hu előre jelezte: Burekovic elhagyja a lilákat, a hátvéd a szerb első osztályban szereplő Spartak Subotica játékosa lesz kölcsönben.
Tovább az összes átigazoláshoz