"Aki azt szeretné, hogy haljon meg a klub…" - edzője már van a Tatabányának

A patinás csapat sorsa viszont továbbra is bizonytalan.
Dudás Gábor 2017. február 16., csütörtök 9:53
A patinás csapat sorsa viszont továbbra is bizonytalan.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 16., csütörtök 9:53

 Az olasz Giovanni Scanu lett a megszűnés határán egyensúlyozó Tatabánya FC új vezetőedzője. A szakember korábban hazája alacsonyabb osztályú csapatainál, a brazil harmdosztályban, valamint Litvániában és Nigériában is megfordult.

Ezzel a kispadon ismét ül edző P. Nagy László januári távozását követően, de továbbra sem tudni, elindulhat-e a tavasszal az NB III-ban a patinás gárda.

Mint arról beszámoltunk, néhány napja ezt a több szempontból is furcsa közleményt hozta nyilvánosságra a klub, illetve a TFC-t többségi tulajdonban birtokló, Massimiliano Caroletti vezette AGS-Sport 23 Kft. a hivatalos Facebook-oldalon:

Mint kiderült, az egyesület többségi tulajdonosa azzal a kéréssel fordult a tatabányai foci hosszabb távú újjáépítésén dolgozó TFCE-hez, hogy további együttműködés keretein belül biztosítsák utánpótláskorú játékosaikkal a gazdasági társaság által üzemeltetett csapat NB III-ban való szereplését, és ezzel segítsék a társaságot.

A TFCE elnökségének álláspontja szerint ez az együttműködés szakmai szempontból a fiatal, 17-18 éves labdarúgók ismételt túlzó megterhelését jelentené, ezért az Egyesület elhatárolódik minden olyan megállapodástól, amely nem a labdarúgóink érdekeit tartja szem előtt. Így a TFCE elnöksége a befektető kérésére reagálva, nemmel válaszolt.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz