Vasas: "Egyszer már sikerült feljutnom az NB I-be fiatalokkal, van jövőnk" - Szanyó

Remekül sikerült Szanyó Károly bajnoki bemutatkozása a Vasas kispadján. Az 5-1-es sikert követően a régi-új szakvezető beszélt csapata igen pozitívnak tűnő jövőképéről is.
Dudás Gábor 2018. november 26., hétfő 16:20
Remekül sikerült Szanyó Károly bajnoki bemutatkozása a Vasas kispadján. Az 5-1-es sikert követően a régi-új szakvezető beszélt csapata igen pozitívnak tűnő jövőképéről is.
Szerző: Dudás Gábor 2018. november 26., hétfő 16:20

"Egy edző fontos, de nem a legfontosabb"

Szanyó Károly, a Vasas régi-új vezetőedzője debütáló meccsén csapata rögtön 5-1-re nyerni tudott az NB II-ben a Cegléd ellen. A szakember a Digi Sport híradójának azt mondta, a 14 pontos hátrány ellenére megpróbálja ismét feljuttatni a csapatot.

- Egy csapat életében egy edző fontos, de nem a legfontosabb. Nem én vagyok kint a pályán, hanem a játékosaim. Nekem egy dolgom volt és van, hogy elhitessem velük, igenis tudnak futballozni. Ha a megfelelő munka megvan mögötte, és hét közben rákészülünk az ellenfeleinkre és a saját játékunkra, akkor lehet, hogy tudunk még egy pár ilyen mérkőzést megnyerni, még ha nem is mindig 5-1-re – nyilatkozta a Sport24-nek Szanyó Károly.

Van néhány olyan játékos, aki már akkor a Vasas tagja volt, amikor Szanyó Károly a 2014/2015-ös idényben feljuttatta a csapatot.

- Mi úgy fogjuk fel, hogy Szanyó Károly kinevezésével egy új bajnokság indult el a csapatunk számára, és ebben szeretnénk minél több meccset megnyerni. Az új edző kinevezésével mindenki kap egy új motivációt, mindenki tiszta lappal indul, és mindenki bizonyítani akar az edzőnek és saját magának is. Szerintem a belső motiváció miatt tudtunk most jobbak lenni – mondta a vasárnapi meccsen csereként beállt Murka Benedek.

"Úgy küldtem be, hogy legyen szíves az első NB II-es gólját is megrúgni"

A Vasas ötödik gólját a 17 éves Rétyi Róbert szerezte, aki a Csákvár elleni edzőmeccsen is győztes gólig jutott. A tehetséget Szanyó Károly szúrta ki az U19-es csapatban, és rögtön bizalmat szavazott neki tétmeccsen is.  

- Aki ismer, az tudja, hogy én abszolút fiatalpárti vagyok, rajta kívül vannak még tehetséges játékosaink. Ha nem sérült volna meg egy fiatalember, akkor ma két 2000/2001-es születésű játékos debütált volna. Nagyon örülök Rétyi Robi bemutatkozásának, úgy küldtem pályára, hogy legyen szíves az első NB II-es gólját is megrúgni, szeretem az ilyen szófogadó játékosokat – mondta az edző Rétyi Róbertről, aki éppen a bátyja, a Ceglédben szereplő Rétyi Tamás ellen debütált az NB II-ben.

A második feljutó helytől győzelme ellenére még mindig 14 pontra van a Vasas.

- Egyszer nekem már sikerült fölvinni a Vasast NB I-be, én akkor is fiatal játékosokra alapoztam, hozzá mertem nyúlni a fiatal játékosokhoz.

Nekik is két-három év volt, mire beérett a játékuk – itt mások mellett Berecz Zsomborra, Vida Mátéra, Ádám Martinra, Hangya Szilveszterre gondolok. Most is nagyon sok tehetséges játékosunk van, akik úgy gondolom, hogy célként tűzték ki maguk elé, hogy NB I-es futballisták szeretnének lenni. Adva van egy lehetőség, van hátra rengeteg mérkőzésünk, de a hátralévő három bajnoki befolyásolja majd azt, hogy a Vasasnak lesz-e beleszólása az NB I-es feljutásba, vagy nem. Őszinte leszek, ha véletlenül lemaradnánk, akkor sem lennék szomorú,

amennyiben olyan játékosok tudnak bemutatkozni a Vasasban, mint Rétyi Robi, hiszen ez azt jelenti, hogy van jövője a csapatnak, akár az NB I-ben is.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz