Vasas: „A pályán szeretnénk kivívni a feljutást” – Nagy Miklós szerint a Vasas a folytatásra készül

A remek tavaszt produkáló Vasasnál a bajnokság folytatásában bíznak. Nagy Miklós, az angyalföldiek sportigazgatója vázolta a legrosszabb és a legjobb forgatókönyvet is.
Privacsek András 2020. április 12., vasárnap 12:15
A remek tavaszt produkáló Vasasnál a bajnokság folytatásában bíznak. Nagy Miklós, az angyalföldiek sportigazgatója vázolta a legrosszabb és a legjobb forgatókönyvet is.
Szerző: Privacsek András 2020. április 12., vasárnap 12:15

- Mi játszani szeretnénk, ezért a Vasas FC ebből a nézőpontból vizsgálja a helyzetet – idézi a vasasfc.hu Nagy Miklóst, aki a Vasas Szurkolói Klubnak nyilatkozott. - Azonban nehéz konkrétumokról beszélnünk, hiszen nincs konkrétan tervezhető időbeli támpont az indulásra. Senki sem tudja megmondani, mikor ér az ország a válság olyan szakaszába, hogy a bajnokságok, a sport újraindulásáról egyáltalán beszélni lehessen. Természetesen ettől függetlenül nem ülhetünk ölbe tett kézzel, ebben a rendkívüli helyzetben is tennünk kell a jövőbeni sikereinkért, ezért konkrét alternatívákkal, tervekkel készülnünk még a bizonytalan helyzetekre is. Sok dologra nincs ráhatásunk. Ilyen például a vírushelyzet is. A változó körülményeket ezért ne is taglaljuk, nézzük inkább a tényeket és számoljunk visszafelé.

Nekünk 9 mérkőzésünk van hátra a bajnokságból. Illetve lenne egy pihenőnapunk, a Balmazújváros kizárása miatt. Ha csak szigorúan ezt vesszük alapul és feltételezzük, hogy 72 óránkén lehet mérkőzéseket rendezni, akkor a legerőltetettebb menetben 9 meccset kb. egy hónap alatt le lehetne játszani.

A Vasas vezetője szerint a legrosszabb forgatókönyv szerint is július közepére be kellene fejezni a bajnokságot.

- Számoljunk megint a legrosszabb forgatókönyvvel és tegyük fel, hogy legkésőbb július közepére be kell fejeződnie a küzdelmeknek.

Innen visszaszámoljuk az egy hónapot, ami június közepén kezdődő bajnoki folytatást jelentene. Természetesen a játékosok egyből nem mehetnek a nappalijukból a pályára, így számolnunk kell a felkészülés hosszával is. A csapatszintű edzésekre 3 hét minimálisan szükséges.

- A magyar futballban a 3-4 hetes felkészülés extra rövidnek számít. Az idei téli felkészülésünkre rendhagyó módon egyébként pont 4 hét állt rendelkezésünkre. Ami bár nem volt optimálisan elegendő, de ennyi idő alatt is fel tudtunk készülni, javaslom ezért ezzel számoljunk tovább. Azaz, ha a július közepi befejezéshez június közepétől kell versenyezni, akkor május 3.-4. hetében legkésőbb el kell kezdeni a csapatszintű edzéseket.

A piros-kékek kiscsoportos edzéseket terveznének.

- El tudnék képzelni olyan forgatókönyvet, hogy mi magunk egy héten belül elkezdenénk a kiscsoportos, fizikai kontaktok nélküli gyakorlást, majd amennyiben a helyzet és a központi rendelkezések lehetővé tennék május elejétől 3 héten át ezt folytatnánk már csapatszinten, hogy a nyomás alatti játékot, a csapatrészek összehangolt mozgását is gyakorolni lehessen. És ha ez így alakulna, május utolsó hetében részünkről már folytatódhatna is a bajnokság.

Hiszünk magunkban és abban, hogy a labdarúgás alapvetően még mindig egy játék és a sport egy őszinte dolog, ahol az egyenes megoldás a legjobb. A zöld asztal helyett a pályán szeretnénk kivívni a feljutást. Várjuk a lehetőséget, hogy a tavaszi jó formánkat ismét éles meccsen mutathassuk meg.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz