Nem kellett az Újpestnek, most a Vasas hőse lett

Meghálálta a bizalmat az Olaszországot is megjárt tehetség.
admin 2016. október 23., vasárnap 14:36
Meghálálta a bizalmat az Olaszországot is megjárt tehetség.
Szerző: admin 2016. október 23., vasárnap 14:36

Az NB I-ben nagy meglepetésre élen álló Vasas a sikeres szereplés mellett a fiatalok bevetésében is élen jár, és az angyalföldiek azt is megmutatták, kulcsembereik kiesése esetén mindig van egy újabb teheség, akit előhúznak a kalapból.
A Debrecen elleni találkozót megelőzően Berecz és Vida esett ki Oenning mester csapatából, lehetőséget kapott viszont Kleisz Márk és Murka Benedek, aki góllal bizonyított a német trénernek.

A 19 éves futballista másfél évvel ezelőtt ingyen igazolható játékosként érkezett a Vasashoz, és az NB I-ben is bizonyítja, remek húzás volt a megszerzése. Murka Újpesten nevelkedett, és rendszerint házi gólkirály volt a lila-fehéreknél, sőt, az utánpótlás-válogatottaknak is stabil tagjává vált. Hiába szorgalmazta a megtartását Roderick Duchatelet tulajdonos és Kovács Zoltán akkori sportigazgató, az újpesti utánpótlásban uralkodó áldatlan állapotok miatt végül távozott a tehetség.

Murka képességeire külföldön is felfigyeltek, az olasz Catania szerződtette volna, miután megfelelt a próbajátékon. Kint is töltött 3 hónapot a csapatnál az utánpótlás-válogatott játékos, azonban a játékengedélye nem lett meg, így visszatért Magyarországra. Ekkor csapott le rá a Vasas, az előző szezont még Siófokon töltötte kölcsönben, az NB II-es tapasztalatokkal felvértezve pedig az elmúlt három fordulóban már kezdőként számítottak rá a piros-kékeknél. A listavezetőnél nagy jövőt jósolnak neki, és bíznak benne, ezt jelzi az is, hogy két hete hosszú távra hosszabbítottak vele szerződést.

A tehetséges játékos honlapunknak beszélt jó formájáról, és elmondta, megragadna a Vasas kezdőjében.

- Az elmúlt három meccsen kerültem be a kezdőcsapatba, eleinte szélsőként számítottak rám, ahol több védekező feladatom volt. Ezúttal a DVSC ellen egy sorral előrébb kaptam szerepet, aminek külön is örültem, hiszen ez az igazi posztom, itt vagyok képes a legjobb teljesítményre. Remek érzés, hogy a korábbi két gólpasszom után ezúttal góllal háláltam meg a vezetőedző bizalmát. Különleges számomra a találat, hiszen az élvonalban ez volt az elsó gólom.
Természetesen egy-két jól sikerült meccs miatt még korántsem mondhatom, hogy bejátszottam magam a csapatba, remek támadóink vannak, akiktől sokat tudok tanulni, és a versenyhelyzet mindannyiunkat csak még jobb teljesítményre ösztönzi. Örülök, hogy élni tudtam a lehetőséggel, és zsinórban háromszor kezdőként kaptam szerepet, igyekszem továbbra is úgy teljesíteni, hogy minél több lehetőséghez jussak.

Az angyalföldiek futballistája arra is kitért, nagyszerű döntésnek tartja, hogy a piros-kékekhez igazolt.

- Mindenképp remek választás volt a Vasas, megtaláltam a számításaimat a klubnál. Az előző szezont Siófokon töltöttem kölcsönben, ami sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Ennek ellenére nagyon fontos tapasztalatokat szereztem, mentálisan és fizikálisan is sokat fejlődtem a másodosztályban, és jobb játékosként tértem vissza, ennek is köszönhető, hogy megkapom a bizalmat az NB I-ben.

Murka a Vasas nagyszerű szerepléséről is szót ejtett.

- Fantasztikus dolog, hogy ott vagyunk az élen, de korai még arról beszélni, a szezon végén hol végzünk majd. Helyén kell kezelni a sikert, ugyanúgy, ahogy az előző idény gyengébb szereplését is. Rengeteg munka van abban, hogy ilyen jó pozícióban vagyunk, mindenki a maximumot adja, ez a sikereink kulcsa. Természetesen bízunk benne, hogy minél tovább kitart a sikerszériánk, és mindent megteszünk érte, hogy senki ne mehessen biztosra ellenünk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz