NB I: Tulajdonosváltás előtt a Vasas

Minden akadály elhárult az elől, hogy a közeljövőben a Jámbor János érdekeltségeihez tartozó társaságok 99 százalékos tulajdonába kerüljön a Vasas FC Kft.
Mokány Lajos 2016. július 13., szerda 6:34
Minden akadály elhárult az elől, hogy a közeljövőben a Jámbor János érdekeltségeihez tartozó társaságok 99 százalékos tulajdonába kerüljön a Vasas FC Kft.
Szerző: Mokány Lajos 2016. július 13., szerda 6:34

A Vasas NB I-es labdarúgócsapatának hagyományos idény előtti szurkolói ankétján elhangzott, hogy Jámbor János főtámogató és Vancsa Miklós ügyvezető igazgató 2014. január 1-jén tértek vissza és vették át újra a Vasas felnőtt labdarúgócsapatát. Ám a Vasas FC Kft. tulajdonosa továbbra is az anyaegyesület, a Vasas SC maradt. 

Az ügyvezető az új Illovszky stadionnal kapcsolatban tolmácsolta Markovits László klub elnöknek a szurkolók felé szóló meghívását egy másik ankétra, amit e hónap második felében tartanak, és amelyen az SC vezetése részletes tájékoztatást ad az új stadion fejlesztéséről, mivel e kérdésben ők az illetékesek.

Természetesen az ankéton nem maradhatott el kérdés Sallói Dániel távozásával kapcsolatban sem. Vancsa Miklós elmondta: tehetségesnek tartják a fiatal játékost, ám a szakmai vezetés nem tudott rendszeres játéklehetőséget garantálni neki, ezért fejlődése érdekében természetesen nem akartak keresztbe tenni neki és elengedték, hogy más csapatnál próbálkozzon - olvasható a klub honlapján.

A potenciálisan érkező játékosokkal kapcsolatban elhangzott, hogy egy árnyék ékként használható támadót és egy irányító középpályást keres még a szakvezetés. Ezzel összefüggésben a csapattal egy hete készülő 21 éves Király Botondról Vancsa Miklós elmondta: nagyon tehetségesnek tartja a fiatal játékost, ám természetesen az edzőkkel közösen hozzák meg a döntést, hogy a támadó középpályás segítségére tudna-e lenni a csapatnak, ám jó esélyt lát leigazolására.
Michael Oenning ehhez kapcsolódva kiemelte: a kiváló adottságú és pozitív kisugárzású Botond játszani fog szerdán az SzTK elleni felkészülési mérkőzésen és várhatóan azután döntenek a sorsáról.

Cél a 7-9. hely

Elhangzott, hogy a szakvezetés a 7-9. helyre várja a csapatot a 2016/17-es bajnokságban, és a prémium ösztönzőrendszert is ehhez igazították.
Michael Oenning kiemelte, hogy a nézők számára izgalmas, gyors játékot szeretne játszatni a csapattal, amire alkalmas a keret, továbbá több játékrendszert is begyakoroltak, hogy kevésbé lehessünk kiszámíthatók. „Bár az első fordulókban a legjobbnak vélt csapatokkal játszunk, ám bizakodó vagyok és úgy vélem, nagyon nehéz lesz megverni minket bármely ellenfelünknek is” - mutatott rá a vezetőedző.
Ferenczi István erőnléti edzőnk elmondta, hogy erre a bajnokságra is ki lett váltva a játékengedélye így játékra kész, ám szeretné, ha nem róla, hanem más játékosokról és a csapat egészéről szólna a következő évad. 

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
MTK Budapest
Futács Márkó
Távozott az MTK Budapesttől Futács Márkó. A 33 éves támadó másfél éven át viselte a klub mezét, de az idei szezonban nem kapott játéklehetőséget, így a felek közös megegyezéssel bontottak szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz