Fotó: vasasfc.hu

Interjú Holender Filippel: "Soha nem gondoltam, hogy egyszer a Honvéd ellen kell játszanom" - nem lesz gólöröm, ha betalál volt csapata ellen

Holender Filippel készített interjúnkban kiderül, hogyan "csináltak" belőle csatárt, de szót ejt arról is, miben lett más a légiósévei alatt és mire lehet képes a Vasas az idei szezonban.
Privacsek András 2022. augusztus 18., csütörtök 10:00
Fotó: vasasfc.hu
Holender Filippel készített interjúnkban kiderül, hogyan "csináltak" belőle csatárt, de szót ejt arról is, miben lett más a légiósévei alatt és mire lehet képes a Vasas az idei szezonban.
Szerző: Privacsek András 2022. augusztus 18., csütörtök 10:00

Vasárnap a Honvédot fogadja a Vasas. Neked és Hidi Patriknak (Baráth Botond eltiltása miatt nem játszhat) is több lesz ez egy szimpla bajnokinál, hiszen Kispesten nőttetek fel, ott lettetek kész futballisták és értetek el komoly sikereket. Milyen érzésekkel várod a mérkőzést?
- Valószínűleg egyikünknek sem egy sima mérkőzés lesz a Honvéd elleni, de nem fogjuk túlgondolni – kezdte Holender Filip a csakfoci.hu-nak. - A saját érzéseimről tudok beszélni: ahogy közeledik majd a meccs napja, biztosan egyre izgatottabb leszek, de azt hiszem, ez normális. Soha nem gondoltam, hogy egyszer a Honvéd ellen kell játszanom. Szeretnék jó teljesítményt nyújtani és győzelemhez segíteni a csapatomat.

Nyáron a Vasas volt az egyetlen klub, amelyik megkeresett, éreztették velem, hogy valóban engem akarnak.

- Nagyon jól érzem itt magam, kiváló a hangulat a csapaton belül és úgy érzem, erős keretünk van.

Lesz gólöröm, ha betalálsz a Honvéd ellen?
- Biztos, hogy nem lesz, ezt tudom előre.

Amióta eljöttem a Honvédtól, a keret szinte teljesen kicserélődött, már csak Zsótér Donát és Ivan Lovric játszik a csapatban a korábbi társak közül, de mégiscsak annak a klubnak a csapata lesz az ellenfelünk, ahol felnőttem, ahol bajnok és gólkirály lettem. Ennyi tisztelet mindenképp jár a Honvédnak.

Ráadásul Kispesten „csináltak” belőled támadót…
- Supka Attila volt az edző, amikor elfogytak a Honvéd támadói. Akkoriban a szélen játszottam, voltak ugyan védekező feladataim, de én mindig támadó felfogású futballistának gondoltam magam. Ő berakott csatárnak, nekem pedig szerencsére jól ment a játék, gólokat szereztem. Azóta általában a támadó szekcióban kapok helyet.

Három év után tértél vissza az NB I-be. Miben változtál a legtöbbet?
- Komoly tapasztalatszerzés volt számomra ez a három év. A Partizannal az előző szezonban bejutottunk a Konferencia Liga nyolcaddöntőjébe, ami jó eredmény.

Szeretném hinni, hogy jobb, érettebb játékos lettem, de ez majd a pályán fog eldőlni.

- Az első Vasas-meccsemen gólt szereztem és gólpasszt adtam, de jobban örültem volna, ha nyerünk. Eddig három döntetlenünk van, bízom benne, hogy vasárnap meglesz az első győzelmünk.

A válogatottság mennyire foglalkoztat?
- Most tényleg csak a Vasasra koncentrálok. Az a legfontosabb, hogy itt a lehető legjobb formámat mutassam, gólokat szerezzek és gólpasszokat adjak.

Mire lehet képes a Vasas az idei szezonban?
- A feljutó csapatok általában a biztos bennmaradást tűzik ki célként, de remélem, nekünk nem lesznek kiesési gondjaink. Az a célom, hogy minél feljebb jussunk a tabellán. Mindig, minden meccset meg akarok nyerni, csak ilyen hozzáállással lehetünk sikeresek. Persze, egy támadó akkor a legboldogabb, ha gólokat lő, ezzel én is így vagyok. Azt szeretném, hogy a szezon végén is boldog legyek a csapat és a saját teljesítményem miatt is. 

Privacsek András

Olvastad már?
Magyar edző csapata a listavezető a külföldi bajnokságban: “Az elsődleges cél, hogy a fiatalok teret kapjanak”
Fiatalokkal akar jó eredményeket elérni a szlovén másodosztályú Lendva magyar vezetőedzője, Boér Gábor.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz