Hivatalos: Bejelentették a Vasas új vezetőedzőjét - a részletek

Az 54 éves szakember három évre írt alá.
Budai László 2018. június 27., szerda 16:35
Az 54 éves szakember három évre írt alá.
Szerző: Budai László 2018. június 27., szerda 16:35

Kis Károly lett a Vasas új vezetőedzője - jelentette be a klub ma délutáni sajtótájékoztatóján. Az 54 éves szakemberrel hároméves szerződést kötött az egyesület.

- Nagyon boldog vagyok, hogy a Vasas edzője lehetek – mondta Kis Károly. - Ajkán remek csapatot sikerült építenünk, jól éreztem magam, de a Vasas megkeresésére nem mondhattam nemet. Megtisztelő, hogy egy ilyen nagy hagyományokkal rendelkező klubnál rám gondoltak és egy patinás csapatot irányíthatok, ugyanakkor hatalmas felelősség is.

Hasonló sikereket szeretnék majd elérni, mint annak idején Pakson. Bízom benne, hogy meg tudok felelni a tulajdonos úr, a klubigazgató és a szurkolók elvárásainak. Egy ütőképes csapat kialakítása a cél, amellyel minél előbb a Vasas hagyományaihoz méltón szerepelhetünk.

Domonyai László klubigazgató is nyilatkozott a csapat új vezetőedzőjéről.

- Ahhoz, hogy visszajussunk az NB I-be, elengedhetetlen egy jó vezetőedzői munka. Sok jelöltből választottuk ki az új edzőnket. Olyan szakembert választottunk, aki a magyar labdarúgást kiválóan ismeri, Magyarországon ért el sikereket.  A Paks történetének legnagyobb dicsőségét érte el egy bajnoki ezüsttel és egy Ligakupa-győzelemmel. Biztos vagyok benne, hogy ezt a tapasztalatát a Vasasnál is kamatoztatni tudja.

Kis Károly - névjegy

Születési idő/hely: 1964. június 25./Mátraballa
Eddigi professzionális felnőtt csapatai edzőként: Salgótarján, Vác, Nyíregyháza, Szolnok, Pécs, Paks, Szolnok, Ajka
Legnagyobb sikerei: NB I-ezüstérem a Pakssal (2010/11), Ligakupa-győzelem és Ligakupa-ezüstérem a Pakssal (2010/11 és 2009/10), Európa Liga harmadik selejtezőkör a Pakssal (2011/12), az Év edzője a HLSZ-nél (2011), kétszeres elődöntős a Magyar Kupában a Salgótarjánnal és a Szolnokkal
Érdekesség: Kis Károly a Vasas ellen irányította a legtöbbször mindenkori csapatait. A mérlege: 6 győzelem, 3 vereség.

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz