Felépült térdsérüléséből a Vasas szélsője: Itthon keményen készülök a visszatérésre

A térdsérüléséből felépülő Murka Benedek február végétől teljes értékű edzésmunkát végez, most ő is otthon készül.
Privacsek András 2020. március 29., vasárnap 13:07
A térdsérüléséből felépülő Murka Benedek február végétől teljes értékű edzésmunkát végez, most ő is otthon készül.
Szerző: Privacsek András 2020. március 29., vasárnap 13:07

Tavaly májusban esett át térdműtéten a Vasas U21-es válogatott játékosa, Murka Benedek, aki a vasasfc.hu-nak bővebb tájékoztatást adott jelenlegi állapotáról.

- Januárban úgy kezdtem el a felkészülési időszakot, hogy a lábam már majdnem százszázalékos volt, de azt beszéltük meg a csapat mellett dolgozó szakemberekkel, hogy kell még a térdemnek egy kis idő. Nem szeretnénk elsietni semmit, hiszen az a cél, hogy hosszú távon újra a stáb rendelkezésére álljak - emlékezett vissza a téli alapozásra a 22 éves labdarúgó. - A biztonság kedvéért ebben az időszakban még a csapat mellett, de külön dolgoztam, egyéni feladatokat végeztem. Február végén csatlakoztam a kerethez, onnantól pedig teljes értékű edzésmunkát végeztem.

Tisztában voltam vele, hogy kell még idő, mire felveszem a ritmust, állóképességben is volt lemaradásom, de már közel voltam ahhoz, hogy pályára léphessek. A jelenleg kialakult helyzet miatt azonban erre még várnom kell, itthon viszont továbbra is keményen készülök a visszatérésre.

A játékos kiemelte, hogy mentálisan sokkal jobban kezelte ezt az időszakot, mint az előző sérülése után. Bele mert menni a párharcokba és teljesen ki tudta zárni, hogy éppen egy hosszú kihagyást követően állt vissza a társak közé. Murka arról is beszélt, hogy mind Nagy Miklós sportigazgató, mind Bene Ferenc vezetőedző minden támogatást és feltételt biztosítanak számára annak érdekében, hogy megfelelő állapotban és minél hamarabb számolhassanak vele.

- A stáb rendkívül pozitívan áll hozzám, mindenben segítenek, biztatnak, támogatnak, nagyon jól működik a közös munka. Természetesen ezekben a hetekben vannak ennél fontosabb dolgok is a világban, ennek ellenére nagyon várom már, hogy folytatódjon a bajnokság, én játékra készen állok - zárta Murka.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz