Ez csúcs! - Európa legnagyobb feltámadása a Vasasé

Nincs még egy olyan csapat Európában, amely ekkora feltámadást produkált pár hónap alatt. 
Dudás Gábor 2016. november 24., csütörtök 9:56
Nincs még egy olyan csapat Európában, amely ekkora feltámadást produkált pár hónap alatt. 
Szerző: Dudás Gábor 2016. november 24., csütörtök 9:56

Mint ismert, a Vasas az előző szezonban az utolsó fordulóban biztosította be az NB I-ben maradását, szinte az egész idényt a veszélyzónában töltötte a csapat. A csakfoci.hu megvizsgálta, hogy a Vasas tavaly a 16. forduló után milyen mutatókkal rendelkezett és összehasonlította a mostani szereplésével.

 

Érdekesség, hogy az idei bajnokságban már most csaknem annyi pontot szereztek az angyalföldiek, mint az elmúlt idényben. Jelenleg 31 ponttal vezetik a bajnokságot, míg az előző szezonban 32 ponttal végeztek a bennmaradó 10. helyen. Mindez azt jelenti, hogy amennyiben hétvégén legalább egy pontot szereznek a Honvéd ellen, gyakorlatilag "már megvan a bennmaradás". Persze a kiváló szereplés miatt idén ennél jóval merészebb tervei is lehetnek Michael Oenning csapatának.

További érdekesség a Ferencvároshoz viszonyított szereplése az együttesnek. Bereczék a most folyó bajnokságban öt ponttal előzik meg a Fradit, míg az előző évben, a szezon ezen szakaszában a zöld-fehérek már 30 (!) pontot vertek a piros-kékekre.

 

Az előző bajnokság 16. fordulója utáni tabellája és az NB I jelenlegi állása:

 

Az európai topbajnokságokban is találni nagy feltámadásokat, de a Vasaséhoz hasonlót nem. A Bundesligát meglepetésre az újonc Leipzig vezeti, míg a tavaly a kiesés elkerüléséért harcoló Hoffenheim csak rosszabb gólkülönbségének köszönheti, hogy nincs dobogón. A Serie A-ban az Atalanta táltosodott meg, a bergamói "kicsapat" egy ponttal van lemaradva a második Romától.
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz