"Az NB I legjobb csapatai Bundesliga 2-szintűek, a többiek harmadosztályúak"

A BL-be vágyik a Vasas légiósa.
Dudás Gábor 2017. február 5., vasárnap 17:19
A BL-be vágyik a Vasas légiósa.
Szerző: Dudás Gábor 2017. február 5., vasárnap 17:19

Az idény eleje óta Vasas-játékosnak mondhatja magát, így már van rálátása és tapasztalata az OTP Bank Liga erejét illetően az élvonal harmadik helyén telelő angyalföldi gárda német védőjének, Felix Burmeisternek.

A 26 éves, korábbi hannoveri és bielefeldi játékos a német liga-zwei.de oldalán tekintett vissza az őszre és beszélt a felkészülésről, az ellenfelekről, a magyar bajnokságról.

 

- Itt a megszokottnál picit hosszabb a téli szünet, hiszen miközben Németországban már zajlik újra a bajnokság, nekünk van még egy hetünk az első kupameccsünkig, és utána ég egy hét, amíg a bajnokság tavazi idénye is elrajtol. Picit olyan, mintha a nyári fekészülés zajlana, de egyébként jól érzem magam Magyarországon.

Burmeister elismerte, nem volt egyszerű a váltás a számára a Bundesliga 2 után sem, össze is hasonlította az ottani és az itteni foci erejét a bekk.

- Nem kis változást jelentett, hogy idekerültem, de a bajnokság érdekes, és szerintem még izgalmasabb lesz majd a következő években. Több csapatnál is zajlik még a stadionépítés, nálunk is készül még az új aréna például, de a 12 csapatból 9 is érintett ebben. Ha felépülnek a stadionok, még erősebb lehet az NB I. Én azt mondanám, hogy az itteni bajnokság legjobbjai a Bundesliga 2 szintjén játszanak, míg a többiek a német harmadosztályén, annak is a jobb csapatainak színvonalán. Örülök, hogy nálunk futballozik például Mahir Saglik, de az edzőnk is német, a bajnokságban pedig többek között ott van Ryu Seung-Woo Ryu, akivel együtt játszottunk egy ideig Bielefeldben, de Florian Trinkset is ismertem korábbról. Természetesen jó érzés ismerősök mellett vegy ellen játszani, de volt lehetőségem beszélni már például Thomas Dollal is. Jó, hogy ennyi ismerős arc felbukkan és hogy hallhatok német szót is légiósként.

A Vasas-védő külön kiemelte edzője, Michael Oenning munkáját.

- Fiatal és sikeréhes csapatunk van, amelyet remekül vezet az edzőnk. Tetszik, hogy mennyire őszintén áll hozzá a játékosokhoz és a munkához. Eddig mindig sikerült kellő önbizalmat adnia a csapatnak, szerintem egy olyan elegy állt össze a Vasasnál, amely sikeres lehet.

És hogy a siker mit is jelentene Burmeisternek? Erről is szót ejtett.

- A célunk persze az, hogy eljussunk a BL-indulásig, jelenleg azonos pontszámmal is állunk az első helyezettel. Magyarországon minden csapat háromszor játszik a másikkal, de már csak egyszer találkozunk nagy riválisainkkal, a Videotonnal, a Honvéddal és a Ferencvárossal, akik azonban ugyancsak játszanak még egymással, úgyhogy biztosan lesznek bőven ponthullajtások. Szerintem jó a sorsolásunk, de a kisebb gárdák ellen is megfelelően fel kell készülnünk, ha valóban el akarjuk érni a BL-indulás lehetőségét – tette hozzá.

Az ősszel 14 NB I-es meccsen szereplő Burmeister kiemelte, szeretne hosszabb ideig maradni az NB I-ben, szerződése a nyárig szól, de bizonyos számú mérkőzés után újabb egy évvel meghosszabbodhat. 

Így add a csakfoci.hu-t a mobilod főképernyőjéhez!

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz