A Vasas végül edzőt vett Bene helyett - napokig tartott az alku

Angyalföldön megtalálták Bene Ferenc utódját: kedden a Békéscsabáról kivásárolt Schindler Szabolcs vette át a szakmai munka irányítását. Nem volt egyszerű és olcsó sem az új vezetőedző megszerzése.
Dudás Gábor 2020. szeptember 8., kedd 20:30
Angyalföldön megtalálták Bene Ferenc utódját: kedden a Békéscsabáról kivásárolt Schindler Szabolcs vette át a szakmai munka irányítását. Nem volt egyszerű és olcsó sem az új vezetőedző megszerzése.
Szerző: Dudás Gábor 2020. szeptember 8., kedd 20:30

Mint ismeretes, a Merkantil Bank NB II 6. fordulójában, a Budaörstől elszenvedett vereséget követően mentette fel pozíciójából Bene Ferenc vezetőedzőt a Vasas FC. A korábbi tréner feladatait átmenetileg a csapatunk másodedzője, Tóth András vette át,

kedden viszont eldőlt, hogy az eddig a másodosztály egyetlen veretlen csapatát, a Békéscsabát irányító Schindler Szabolcs lesz az új vezetőedző, munkáját pedig Tóth segíti majd másodedzőként.

- Nagyon nagy megtiszteltetés számomra, hogy én lehetek a Vasas FC vezetőedzője. A döntésemben nem csupán a Vasas iránti szeretetem, de az is szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató mindvégig kitartott a szerződtetésem mellett, ez a bizalom pedig rendkívül fontos. Szinte mindent ebben a klubban tanultam, itt nőttem fel. Vasas-kötődésű, legendás edzőim voltak, így szeretném visszaadni azt az őszinte futballt, amit akkor képviseltek, ez nagyon fontos számomra. A múlttal nem fogok foglalkozni, számomra a jelen és a jövő a legfontosabb, erre fogunk fókuszálni. Ez a csapat nagyon sok mindenen tud változtatni, azonban mindezért szerényen és alázatosan kell dolgozni. Jó futballistáink vannak, de önmagában ez nem elég, csapatként kell jól funkcionálnunk. Van egy munkamorálom, amiben hiszek, engem mindig a célok motiválnak - mondta az új szakvezető a klubhonlapon.

A Vasas Schindler megszerzésével edzőfronton is szintet lépett. Az angyalföldiek eddig sem spóroltak, amikor mindenkire ráígérve, NB I-es klubok elől igazolták le télen az élvonalbeli góllövőlistát vezető Feczesin Róbertet Újpestről, majd nyáron az NB I-es gólkirály Radó Andrást Zalaegerszegről. De akkor is látszódott "a pénz nem számít" elv, amikor a külföldről hazatérő Vernes Richárd, illetve Jova Levente, vagy épp a ferencvárosi Silye Erik Angyalföldre került.

Most pedig komoly pénzért váltottak vezetőedzőt, a menesztett Bene Ferenc helyére Schindlert kinevezve.

A csakfoci.hu információi szerint egyrészt Benének komoly bánatpénzt kellett fizetni az idő előtti szerződésbontásért, de Schindler érkezése még ennél is többe került. Hogy mennyire jelentős összegről van szó, arról az is árulkodik, hogy a Vasas kisebbségi tulajdonosa, illetve sportigazgatója, Nagy Miklós nagyjából egy héten át próbálta lealkudni a Békéscsaba által Schindlerért kért meglehetősen borsos vételárat.

Úgy tudjuk, a piros-kékek klubvezetője még hétfőn is órákon át egyeztetett a Viharsarokban - a jelek szerint sikerrel.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz