A Vasas az edzőkérdésről: Jó néhány dologban nem értettünk egyet!

Továbbra sem dőlt el, hogy a lejáró szerződésű Michael Oenning irányítja-e majd a Vasast a jövőben is, a klub még tovább tárgyal az angyalföldieket az NB I-ben végül drámai közdelemben benntartó trénerrel. A részletekről Vancsa Miklós ügyvezető számolt be.
Csakfoci Admin 2016. május 9., hétfő 14:59
Továbbra sem dőlt el, hogy a lejáró szerződésű Michael Oenning irányítja-e majd a Vasast a jövőben is, a klub még tovább tárgyal az angyalföldieket az NB I-ben végül drámai közdelemben benntartó trénerrel. A részletekről Vancsa Miklós ügyvezető számolt be.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. május 9., hétfő 14:59

Vancsa Miklós ügyvezető a vasasfc.hu oldalán részletesen beszélt arról, hogyan és miről zajlanak a tárgyalások a lejáró szerződésű Michael Oenning vezetőedzővel.

- Most az edzőkérdés a legfontosabb, amit a közeljövőben el kell döntenünk, mert az edző személye alapvetően meghatározza, akár a lejáró szerződésű játékosok sorsát, akár az esetlegesen a csapathoz érkezők kiválasztását. Először is: Michael Oenningnek lejár a szerződése. Már túl vagyunk vele egy tárgyaláson. Egyeztetnünk kell álláspontjainkat a csapat jövőjéről. A tavaszi mérkőzések alapján azt mondhatom, hogy jó néhány dologban nem értettünk egyet, nem mindent láttunk egyformán. Ez önmagában még nem baj. Idézném Illovszky Rudi bácsi klasszikusnak számító gondolatát, miszerint "azért szép a futball, mert mindenki másképpen látja". Azt kell tisztáznunk elsősorban Michaellel, hogy nagyon másképpen látjuk-e a jövőt, vagy sem. Ha nagyon eltérnek a szakmai álláspontjaink, akkor nyilván nem vele folytatjuk. Ha viszont közel azonosak a meglátásaink, akkor a kisebb különbségeket át tudjuk hidalni és ebben az esetben Michael folytathatja a januárban megkezdett munkát. Úgy vélem, hogy még további egyeztetések kellenek ahhoz, hogy tisztábban lássunk. Ezekre a közeljövőben sort fogunk keríteni. Természetesen én is olvastam, hogy mivel az U21-es válogatott szövetségi edzői posztja megüresedett, így egyesek kombinálnak, és arról cikkeznek, hogy esetleg Michael ott folytathatja a munkáját. Nekünk ezt nem jelezte a Michael. Ezzel együtt, mivel nálunk lejár a szerződése, így akár ez is benne lehet a pakliban. Mi soha egyetlen edzőnknek a „torkán" sem akartunk lenyomni egyetlen játékost sem, ám azért a vezetőség azt a jogát meg akarja tartani, hogy az edző se hozhasson ide akárkit. Ezzel kapcsolatban voltak rossz tapasztalataink az elmúlt 13 évben. Erre most már sokkal jobban odafigyelünk. A télen Michael teljesen szabadkezet kapott a játékosokkal kapcsolatos döntésekben. Amennyiben mellette döntünk, ez most sem lesz alapvetően másképpen, de amivel nem értünk egyet, amellett határozottan ki fogunk állni - nyilatkozta a klubvezető a hivatalos klubhonlapon. (Fotó: vasasfc.hu)

Címkék: #TOP hírek
Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz