Fotó: kbsc.hu

Ultimátumot adott magának az NB II-es edző: "Ha ezt nem tudjuk teljesíteni, akkor távozom"

Ha az MTK, a Szentlőrinc és a Dorog elleni mérkőzésen nem szerez összesen legalább négy pontot a Kazincbarcika, akkor Varga Attila nem folytatja a munkát az együttes élén.
Budai László 2022. november 17., csütörtök 10:17
Fotó: kbsc.hu
Ha az MTK, a Szentlőrinc és a Dorog elleni mérkőzésen nem szerez összesen legalább négy pontot a Kazincbarcika, akkor Varga Attila nem folytatja a munkát az együttes élén.
Szerző: Budai László 2022. november 17., csütörtök 10:17

Finoman szólva is két részre osztható eddig a Kazincbarcika szereplése az NB II-ben:

a harmadosztályból feljutó csapat hét forduló után öt győzelemmel és két vereséggel óriási meglepetésre a második helyen állt, azóta azonban mélyrepülésben van az együttes, az elmúlt 10 fordulóban hatszor kikapott, négyszer ikszelt, így már csak a tizenhatodik a tabellán.

A Gyirmóttól elszenvedett vereséget követően Varga Attila vezetőedző hosszabb egyeztetést folytatott a klubvezetéssel, hiszen a kialakult negatív spirál kezelése és megoldása mielőbbi közös feladat - számolt be róla a klub honlapja.

- A szezon elején a célkitűzés egyértelműen a bennmaradás volt, én minimum huszonhárom-huszonnégy pontot terveztem az első félévben, ebből jelenleg tizenkilenc van meg - kezdte Varga Attila, majd hozzátette: a bajnokság első harmadának sikerszériája egy kicsit csalóka lehetett a szurkolók és a játékosok számára, de a klub- és szakvezetés azt az időszakot is a helyén kezelte. - Amikor szinte csak sikereink voltak, így a tavalyi évben és az idei szezon első felében, akkor nyilván az egy könnyebb időszak volt, a mostani pedig egy nagyon nehéz. De igazából most mutatkozik meg az, hogy milyen csapat vagyunk, hogy milyen „karakterek” alkotják a Barcikát, hogy együtt képesek vagyunk-e kihúzni a szekeret a gödörből.

Mert el kell ismerni, ez egy gödör, ahol most vagyunk, de tudom, hogy mindenki, a klub, a játékosok, a stábom és az én érdekem is az, hogy együtt megoldjuk ezt a helyzetet, és meg is fogjuk

- Sokat elemeztük az elmúlt hetek történéseit. Nagyon összetett dolog az, hogy mi és miért történik. A srácoknak borzasztó nehéz feldolgozni ezt a hosszú nyeretlenségi szériát, hiszen egy osztállyal lejjebb sikert sikerre halmoztak. S látni kell azt is, hogy sokan most szerzik meg azt a rutint és tapasztalatot a második vonalban, ami másoknak már megvan. Szokni, tanulni kell mindent, a külső-belső körülményeket, a kudarcokat, a teljesítménykényszert. De egy sportolónak ezt el kell tudni viselni, vagyis mentálisan meg kell erősödni, mert ez fog dönteni. Hogy mennyire tudunk összefogni, mekkora akarattal, alázattal és hittel megyünk tovább – hangsúlyozta a tréner.

Varga Attila - mint mondta - egy őszinte, nyílt és konstruktív egyeztetést folytatott a klubvezetéssel. Rengeteg dolgot elemeztek, átbeszéltek és mérlegre tettek, hogy a kialakult helyzetben a legkörültekintőbb, legjobb döntést hozzák meg. Az edző pedig ultimátumot adott magának.

- Az egyeztetésen azt a felajánlást tettem, hogy az elkövetkező három mérkőzésen (MTK, Szentlőrinc, Dorog - a szerk.) minimum négy pontot gyűjtünk a csapattal. Ha ezt nem tudjuk teljesíteni, akkor én távozom. A klubvezetés ezt elfogadta.

- A héten a válogatott szünet miatt a megszokottól eltérő edzésmunkát tudunk végezni: a fizikális és taktikai feladatok mellett nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a játékosok önbizalmát növeljük, újra megízleljék a gólszerzés örömét és a közös sikert, győzelmet. Hétfőtől már kimondottan az MTK-ra fogunk készülni, mert szeretnénk hazai pályán jól játszani, és visszatérni az eredményes útra – nyilatkozta Varga Attila.

Zárszóként kitért arra is, hogy látják, hogy a keretet hol kell megerősíteni, mire van szüksége az újonc csapatnak. S bár télen nem könnyű igazolni, de a klub- és szakvezetés azon dolgozik, hogy a csapat megőrizze NB II-es tagságát.

Olvastad már?
Rossi: "Sok minden jól működött az elmúlt két évben"- a szövetségi kapitány elárulta, ki pótolja Szalai Ádámot Luxemburgban
Marco Rossi szövetségi kapitány a megfelelő hozzáállást várja el a magyar labdarúgó-válogatott játékosaitól csütörtökön a Luxemburg elleni barátságos mérkőzésen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz