Törökországban edzőtáborozik a télen a többszörös NB I-es bajnok - a fiatalok miatt "duplázzák" a meccseket

A téli felkészülés során Törökországban is edzőtáborozik a szebb napokat is megélt Győri ETO labdarúgócsapata. Szentes Lázár vezetőedző elmondta, a hangulat jó, egyedül a műfű okoz gondot.
Csakfoci Admin 2018. január 13., szombat 7:06
A téli felkészülés során Törökországban is edzőtáborozik a szebb napokat is megélt Győri ETO labdarúgócsapata. Szentes Lázár vezetőedző elmondta, a hangulat jó, egyedül a műfű okoz gondot.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. január 13., szombat 7:06

Négy bajnoki címével a második legeredményesebb vidéki csapat Magyarországon a Győri ETO, jelenleg azonban a másodosztályban szerepel a Szentes Lázár vezette gárda. A rutinos szakember a klub honlapján nyilatkozott a felkészülésről.

"Mindenképpen elmondhatjuk, hogy megfelelő állapotban jöttek vissza a játékosok, jó hangulatban, ambíciózusan várják a tavaszi szezont. A felkészülést is ebben a jó hangulatban kezdtük el, egyedül a műfű okoz némi nehézséget. Azt a döntést hoztuk, hogy a pálya- és talajviszonyok miatt egész januárban műfüvön edzünk, és ott lesznek az edzőmérkőzéseink is." - vélekedett a jelenlegi helyzetről Szentes Lázár, aki az ETO törökországi edzőtáboráról is beszélt.

"Mindenek előtt szeretném megköszönni a Tulajdonos Úrnak, hogy lehetővé tette a csapat számára ezt az utazást. Mint tudjuk, nagyon sok fiatal játékos van a keretben, számukra különösen nagy élmény, ha megkapják a lehetőséget az utazásra. Több fontos funkciója is van a külföldi edzőtábornak.

Először is segít a fiatal játékosok integrálásában, emellett erősíti a csapatszellemet, hiszen tudjuk, hogy az ilyen egy héten át tartó, összetartás jellegű együttlét jó körülmények között, kellemes időjárás- és pályaviszonyok mellett nagyon pozitív a csapatszellem szempontjából. Fontos tényező még, hogy az edzőtábor alatt négy ország első- és másodosztályú csapataival játszunk, ennek megfelelni pedig mindenképpen szakmai kihívás.

Végül pedig nagyon fontos az, hogy addigra már magunk mögött tudhatjuk a műfüves felkészülési szakaszt, februárban már füvön tudunk edzeni, jó időjárási körülmények között tudunk mérkőzéseket játszani. Mind tudjuk, hogy a felkészülési időszak legfőbb célja az, hogy a február 21-i Magyar Kupa mérkőzésünkre a Balmazújváros ellen a csapat 100%-os állapotban legyen, és ennek elérése az edzőtábor kiváló lehetőség."

A győriek 13 felkészülési találkozót kötöttek le a tétmeccsekig, ezek közül kilencen külföldi csapattal mérkőznek.

"Jelenleg gyakorlatilag 30 játékos alkotja a keretet, akik folyamatosan együtt edzenek, ebből 10-12 olyan játékos van, aki még nem töltötte be a 19. életévét. Nagyon fontos, hogy a fiataljainknak játéklehetőséget nyújtsunk, és ezért dupláztuk a meccseket. Bár nagy számnak tűnik, de ez azt jelenti, hogy a keret mindig ketté lesz bontva, és dupla meccseket játszunk." - zárta mondandóját Szentes.

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz