Szlovák edzője lett az NB II újonccsapatának

A korábban évekig Magyarországon futballozó Marián Sluka lett az NB II-be feljutó Szentlőrinc csapatának új vezetőedzője.
Dudás Gábor 2020. június 22., hétfő 11:45
A korábban évekig Magyarországon futballozó Marián Sluka lett az NB II-be feljutó Szentlőrinc csapatának új vezetőedzője.
Szerző: Dudás Gábor 2020. június 22., hétfő 11:45

Mint ismeretes, a Szentlőrinc a második helyen végzett az NB III Nyugati csoportjában, és mivel a listavezető Érd nem adott be licenckérelmet az NB II-re, így a legjobb második helyezett kapott esélyt a feljutásra. A lőrinciek meg is kapták az engedélyt és vállalták a magasabb osztályban való indulást.

A másodosztályú idénynek azonban új szakvezetővel vág neki a csapat, a korábban évekig Magyarországon futballozó szlovák Marián Sluka lett a vezetőedző. Az eddigi tréner, Lóczi István munkájára is számítanak a klubnál, de csak az utánpótlásban.

Sluka (a képen balra) a ZTE, a Haladás, a Siófok és a Pápa futballistája is volt, edzői pályafutását pedig 2016-ban, Szlovákiában kezdte meg, majd a ZTE utánpótlásában dolgozott, az U19-es gárdát is irányította, ezt követően másodedző lett az első csapatnál. Legutóbb a szlovén második ligában szereplő Nafta Lendava együttesénél volt vezetőedző.

- Múlt hét szerdán keresett meg a szentlőrinci klub sportszakmai igazgatója, Fekete Tivadar ezzel a lehetőséggel, s nekem hamar megtetszett az általuk képviselt stratégia – fogalmazott a 40 éves Sluka. – Eddig az utánpótlásban dolgoztam a legtöbbet, ezért örülök annak, hogy sok fiatal játékos van a keretben, szeretek velük foglalkozni. Nagyon sok jót hallottam erről a csapatról, erről a klubról, nagy kihívásnak és lehetőségnek tartom a közös NB II-es szereplést. Úgy érzem, képesek lehetünk egy jó eredményre a másodosztályban, elérhetjük a kitűzött célunkat – mondta a tréner a szentlorincse.hu cikke szerint.

Fekete Tivadar sportsakmai igazgató elmondta, ahogy korábban, most is olyan edzőt keresett, aki ambiciózus, tele van energiával és tettvággyal, bátor és persze mindemellett ért is a szakmához - Sluka pedig minden szempontnak megfelelt.

- Az is nagy pozitívum volt számunkra, hogy dolgozott az utánpótlásban, hiszen a keretünk zömét fiatal játékosok alkotják – mondta Fekete. – Nyugodtan mondhatom, hogy nagyon hamar közös nevezőre jutottunk, így gyorsan feltehettük az i-re a pontot. Ismertettem a stratégiánkat, azt, hogy mit várunk el tőle, s ő rögtön úgy érezte, hogy abszolút beleillik ebbe a koncepcióba. Érezhető volt, hogy szimpatikusnak tartja a nálunk zajló munkát, az elképzeléseinket, nagyon hamar úgy állt az egészhez, hogy mikor kezdünk már.

"A hamar kialakuló összhanggal kapcsolatban annyit érdemes megjegyezni, hogy a tárgyalások előtt Sluka összeírt öt kérdést, amelyekre feltétlenül választ szeretett volna kapni – de csak egyet kellett feltennie, mert a másik négyre előbb kapott választ, mint hogy megkérdezte volna őket" - írja a klubhonlap.

A szlovák vezetőedzővel - aki egyébként kiválóan beszél magyarul - 1+1 éves szerződést kötött a Baranya megyei csapat és hétfőn délelőtt már az első edzését is megtartja az új tréner.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Hertha BSC
Dárdai Pál
Hivatalossá vált, hogy Dárdai Pál ismét távozik a Hertha vezetőedzői posztjáról, de más szerepkörben marad az egyesületnél, mert életre szóló klubtagságot kapott.
Fradi
Mahmoud Jaber
Mohammed Abu Fani tavaly nyári érkezése után a Fradi ismét a Maccabi Haifától szerződtethet középső középpályást.
MTK
Vadnai távozik
Távozik az MTK-tól a 36 éves Vadnai Dániel, aki három korszakban is erősítette a kék-fehéreket, 2008-ban bajnok is lett velük.
Tovább az összes átigazoláshoz