NB II: „Totális újratervezést hajtottunk végre” - 19 játékos távozott és 21 érkezett a legszegényebb csapathoz

A Szentlőrinc meglepetésre még nem kapott ki az idei NB II-es szezonban. Nem túlzás azt állítani, hogy a keret szinte teljesen kicserélődött a tavalyihoz képest.
Privacsek András 2021. szeptember 9., csütörtök 13:47
A Szentlőrinc meglepetésre még nem kapott ki az idei NB II-es szezonban. Nem túlzás azt állítani, hogy a keret szinte teljesen kicserélődött a tavalyihoz képest.
Szerző: Privacsek András 2021. szeptember 9., csütörtök 13:47

Megdöbbentő kimondani, de így van: 19 játékos távozott a Szentlőrinctől a nyári szünetben, és 19 érkezett, ketten pedig az utánpótlásból kerültek fel.

- Totális újratervezést hajtottunk végre, egyrészt kényszerből, másrészt abszolút tudatosan – fogalmazott a Szentlőrinc sportszakmai igazgatója Fekete Tivadar, a klub hivatalos oldalán. - Miután továbbra is a mi anyagi lehetőségeink a legszerényebbek a mezőnyben, azokat a játékosokat, akik az előző szezonban felhívták magukra a figyelmet, nem tudtuk itt tartani. Olyan ajánlatokat kaptak más csapatoktól, amelyekkel egész egyszerűen nem tudtunk és nem is akartunk versenyezni. Néhány játékos kölcsönben szerepelt nálunk, őket pedig az anyaegyesületük hívta vissza: büszkék vagyunk rá, hogy azóta Nagy Barnabás egyre markánsabb szerepet kap az MTK NB I-es csapatában! Természetesen voltak olyan futballisták is, akikre nem tartottunk igényt, ezért távoztak tőlünk, így végül mindössze hatan-heten maradtak az előző idény együtteséből. Ne feledjük, ők viszont egy év tapasztalattal a hátuk mögött készülhettek a következő NB II-es szezonra!

A 2020/2021-es idényben „becsekkoltunk” a másodosztályba, letettük a névjegyünket, s most már az a célunk, hogy hosszú távon megragadjunk ebben a ligában!

Tudatosan válogatták össze a játékosokat az új szezonra. Ahogy eddig, úgy most is olyanokat kerestek, akiknek a motivációs szintje az egekben van, esetleg dacosak amiatt, mert valamiért félrecsúszott a karrierjük, vagy még be sem indult, bizonyítani és fejlődni akarnak.

- Nagyon sokat jelentett, hogy a Szentlőrinc hiteles klub! Mindenkinek elmondtam, hogy nálunk nincs hibrid pálya, nincs multifunkcionális öltöző, ennek ellenére senkit sem kellett győzködni. Tisztában voltak vele a kiszemelt játékosok, hogy mi vár rájuk, hogy mi a klubfilozófiánk, és ezzel gyakorlatilag azonnal azonosulni tudtak.

Jelenleg a Szentlőrinc is tagja annak az ötösfogatnak, amely a húszas mezőnyben elmondhatja magáról, hogy hat forduló után is veretlen, 8 ponttal a 11. helyen áll a csapat.

 

Címkék: #NB II #Szentlőrinc
Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz