NB II: Sokkoló volt megélni ezt az egészet" – videón, ahogy egymásnak okozott komoly sérülést a két csapattárs

Két ijesztő sérülés tarkította a múlt hétvégi Békéscsaba-Soroksár NB II-es bajnokit, miután a csabaiak két játékosa, Ribánszki László és Király Patrik összefejelt: előbbi arccsonttörést szenvedett, és csak csütörtökön lehet műteni - utóbbi hasonlóan járt, és már hazaengedték a kórházból.
Csakfoci Admin 2019. május 7., kedd 11:20
Két ijesztő sérülés tarkította a múlt hétvégi Békéscsaba-Soroksár NB II-es bajnokit, miután a csabaiak két játékosa, Ribánszki László és Király Patrik összefejelt: előbbi arccsonttörést szenvedett, és csak csütörtökön lehet műteni - utóbbi hasonlóan járt, és már hazaengedték a kórházból.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 7., kedd 11:20

Két súlyos sérülés árnyékolta be az NB II 36. fordulójában a Békéscsaba-Soroksár találkozót. Az első félidő 31. percében a hazaiak két játékosa, Király Patrik és Ribánszki László egy bal oldali beadás után összefutott, mindketten a földre kerültek, és le kellett cserélni őket. A találkozó után kiderült, Király kisebb agyrázkódást szenvedett, Ribánszkit arckoponyatöréssel szállították kórházba. Kettejük állapotáról a csabaiak vezetőedzője, Boér Gábor nyilatkozott honlapunknak.

Egy igazán balszerencsés sérülésről van szó, hiszen mindkét játékosom egyszerre mozdult a labdára. Most az, hogy Laci szólt Patriknak vagy sem, az már mellékes, nem számít. A kispadról figyelve úgy észleltük, Laci jelzett, de egy ilyen helyzetben a játékos nehezen tudja visszafordítani a megkezdett mozgását: jelen esetben itt Patrikra gondolok, és szerencsétlenül összefutottak – kezdte a Békéscsaba vezetőedzője, Boér Gábor a csakfoci.hu-nak, majd kitért a két labdarúgó sérülésére.

Patriknak a feje búbja, Lacinak pedig a szeme alatti arccsontja sérült meg. Amint az orvosi stáb tagjai és a masszőrök bementek hozzájuk, rögtön mondták, nagy a baj. Lacinak felszakadt a szeme környékén a bőr, ami folyamatosan dagadni kezdett, és meg is szédült. Mellette egy kisebb emlékezetkiesése is volt, nem nagyon tudta, hol van – ismertette a 36 éves szakember a két labdarúgója sérülését.

Patriknál ugyanez volt a helyzet. Neki felszakadt a feje teteje, enyhe agyrázkódása volt, neki is kiesett pár pillanat. Nem emlékeztek pontosan arra, mi történt. Nagyon sokkoló volt az egészet megélni a helyszínen, mert olyan puffanást lehetett hallani, ami önmagában is ijesztő volt, nemhogy a látvánnyal párosulva.

Csak erős idegzetűeknek, videón az eset:

Boér elmondta, mindkét sérült játékosát meglátogatta a kórházban. Hozzátette, Ribánszkit valószínűleg csütörtökön fogják megműteni, és lemezt kell beültetni a sérült testrészéhez.

Lacit sajnos még nem tudták megműteni. Annyira feldagadt a bőr a szeme alatt, hogy antibiotikumokat kap, és megpróbálják levinni úgy a gyulladást, hogy csütörtökön meg tudják műteni. Sajnos egy lemezt kell beültetni neki, mert szilánkosra tört az arccsontja. Nagyon reméljük, hogy nem szenvedett maradandó sérülést, mert még most is nagyon csúnya a seb a szeme alatt, és fel van dagadva a bőre.

Ma (hétfőn - a szerk.) voltam bent Lacinál a kórházban. Jobb lelki állapotban van, fájdalomcsillapítókat kapott, de érezhetően nagyon megviselték a hétvégén történtek. Volt már hasonlóan súlyos sérülése Szlovákiában. Sajnos akaratlanul be fog ugrani neki, hogy már történt vele hasonló a pályafutása során. A családja is meglátogatta, kicsit pozitívabban látja a dolgokat. A célja, hogy túl legyen a operáción, és elkezdődjön a rehabilitációja.

Patrikot hálistennek hazaengedték a kórházból. Neki össze kellett varrni a fejét, már otthon lábadozhat. Sokkal jobban van a hétvégéhez képest. Egy hét múlva lesz a varratszedés, utána már elkezdhet újra edzeni – fogalmazott Boér, majd a csapat utolsó két meccs előtti várakozását ismertette. – Eddig is kevesen voltunk, de most már a történtek ismeretében nagyítóval kell keresni a játékosokat az öltözőben, mert szinte egy csapatnyi létszám maradt a következő két fordulóra – fogalmazott.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Mosonmagyaróvár
Supka Attila
A csakfoci.hu korábbi hírének megfelelően az NB II-es Mosonmagyaróvár vezetőedzője lett Supka Attila.
Kisvárda
Milos Kruscic
A csakfoci.hu információi igaznak bizonyultak: a Kisvárda vezetőedzője lett az Újpestről távozott Milos Kruscic.
Tovább az összes átigazoláshoz