Fotó: kisalfold.hu/Csapó Balázs

NB II: Megütöttek egy süketnéma szurkolót, megrongálták a játékos hozzátartozójának autóját - a győri botrány részletei

Botrányos körülmények között ért véget az NB II-es ETO FC Győr és a Szentlőrinc meccse vasárnap, az ETO-parkban.
Csakfoci Admin 2021. augusztus 18., szerda 8:23
Fotó: kisalfold.hu/Csapó Balázs
Botrányos körülmények között ért véget az NB II-es ETO FC Győr és a Szentlőrinc meccse vasárnap, az ETO-parkban.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. augusztus 18., szerda 8:23

A történtekkel kapcsolatban megkerestük 19 éves nigériai játékos, Marius Maduka nagybátyját, aki a következőképpen emlékezett vissza a vasárnap történtekre.

– Minden a mérkőzés után történt. Körülbelül 7 fiatal srác odajött hozzám, és megkérdezte, mit csinálok. Mondtam nekik, jöttem megnézni a testvérem fiát. Nagyon mérgesek voltak. Otthagytam őket és iparkodtam az autómhoz. Közben eltévesztettem az útvonalat, ezért hosszú időbe telt, mire kiértem a kocsimhoz – elevenítette fel a történteket Adindu Ohanagorom a csakfoci.hu-nak. – Később megláttam az autómat, elhajtottam, mert féltem. Aztán egy közlekedési lámpa után, amikor a benzinkútnál vettem egy üveg vizet, észrevettem, az autóm fékrendszere nem jól működik. Leparkoltam, kiszálltam, hogy ellenőrizzem. Sokan még hazafelé tartottak a stadionból, amikor egy másik, körülbelül 5 férfiból álló csoport ismét rám rontott. Megpróbáltak kötekedni velem, és "Fekete Pákónak" neveztek. Amikor észrevettem, hogy senkit sem érdekel, mi történik velem, kihasználtam azt a kevés esélyt, hogy elfussak előlük és otthagytam az autómat. Futás közben elestem, amely során kisebb sérüléseket szenvedtem. Néhány perc múlva visszajöttem, hogy szembenézzek velük, de közülük már nem találkoztam senkivel. Beszálltam a kocsimba, elkezdtem vezetni, láttam, hogy a kocsi hifi-berendezése nincs ott.

Ohanagorom elmondása szerint a futás közben elszenvedett sérülése és a körülményekhez képest már jobban van.

– A sérült kezemet egy kenőccsel bekentem, most már rendben vagyok. Egyáltalán nem volt jó élmény... bár én voltam az egyetlen színes bőrű srác a lelátón. Nincs időm arra, hogy problémát csináljak az ügyből, mert az ETO az én csapatom is, ismerem a vezetők egy részét, figyelmeztetniük kell a szurkolókat. Nincs helye az erőszaknak.

Elértük Kovácsevics Dusánt, a Szentlőrinc operatív vezetőjét is, aki így nyilatkozott.

–A mérkőzés lefújását követően a hazai lelátó alsó karéjához sétáltunk, hogy lepacsizzunk az egyik szurkolónkkal. Tudniillik, az úriember süketnémaként minden meccsünkre elkísér minket, a légynek sem szokott ártani – kezdte a csakfoci.hu megkeresésére a baranyai csapat vezetője, Kovácsevics Dusán.– A győriek közben az emeletről végig szidtak minket. Az úriember ezután elindult a kocsijához, közben a győri szurkolók is lejöttek az emeletről. Miközben átmentünk a vendégszektorhoz, hallottuk a kiabálásokat a főlelátóról. Futottunk vissza, de a biztonsági emberek nem engedtek fel. Kértük, hogy mehessek oda és segíthessek a hozzátartozóinknak. Az úriembert egy 8-10 fős társaság egyik tagja ököllel úgy megütötte, hogy belilult az arca. Ezután nagy nehezen le tudtuk hívni az 5-6 hozzátartozónkat a lelátóról és pályán keresztül a klubházba jöttek velünk, biztonságban.

A vezető hozzátette, tudomást szerzett Marius Maduka nagybátyjának megtámadásáról is.

– A mérkőzésen egyébiránt volt ellenőr is, tudomására jutottak a történtek. Bízunk benne, hogy az MLSZ lépést tesz az ügyben, és megfelelően járnak majd el. Hivatalos rendezvényről van szó, a kamerarendszer is be van kapcsolva. Nem ez volt az első eset, hogy akár tiszteletjegyes, akár a hazai szektorba belépőjegyet váltó vendégszurkoló ott foglalt helyet, ahol most a mi szurkolóink, de mostanában nem történt ilyen Győrben.

Természetesen megkerestük a történekkel kapcsolatban a mérkőzés biztonságért felelős céget, a Target Hungary Security-t. Érdeklődésünkre röviden azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a biztonsági szolgálat maximálisan ellátta a feladatát, a delikvenseket azonnal eltávolították a stadionból, és a szentlőrinci szurkoló a saját autójával távozott a találkozó helyszínéről.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Siófok
Vukmir távozott, megvan az utódja
Dragan Vukmir távozott a Siófok vezetőedzői posztjáról, utódja a legutóbb Ajkán dolgozó Jeney Gyula lett.
Kisvárda
Figyelmeztetés a légiósoknak
Az NB I-es klub egy jogi szakértőn keresztül adott ki hivatalos közleményt a légiósok helyzetével kapcsolatban.
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz