NB II: Kelet a nyugat ellen - "NB I-es" rangadó a másodosztályban

A 14. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. Az éllovas Haladás hétfőn a Diósgyőr vendége lesz. A Vasas vasárnap a Dorogot fogadja.
Privacsek András 2021. október 31., vasárnap 12:46
A 14. fordulót rendezik a Merkantil Bank Ligában. Az éllovas Haladás hétfőn a Diósgyőr vendége lesz. A Vasas vasárnap a Dorogot fogadja.
Szerző: Privacsek András 2021. október 31., vasárnap 12:46

- Mindenki emlékezhet rá, hogy már az elején azt mondtam, sok patinás klub, és megyeszékhelyek csapatai szerepelnek a Merkantil Bank Ligában. Közülük többen nem is olyan régen még az élvonalban szerepeltek, és ha jól kapják el a rajtot, akkor bármi előfordulhat - idézte fel Kondás Elemér a dvtk.eu-nak. - Ez a Haladásnak sikerült, egyáltalán nem meglepetés a jó szereplése. Nagyon szervezett, masszív a csapatvédekezésük, ami ugyanakkor nem azt jelenti, hogy befarolnak a kapujuk elé, próbálnak játszani. Rengeteget futó játékosok alkotják a csapatot, akik nem adják fel a támadás lehetőségét sem. A másik kapu előtt viszont kevésbé eredményesek, mert a védekezést mindig egyszerűbb megszervezni, mint a támadójátékot. Jó csapat érkezik hétfőn Diósgyőrbe, mert egy-egy góllal meccset tudnak nyerni. Nekünk is ebben kell fejlődni, mert ahogy korábban is említettem, az ikszes meccseket is be kell húzni, illetve rendre olyan gólokat engedünk a soros ellenfelünknek, amiért igazából nem kell megküzdeniük.

A DVTK legutóbb hazai pályán legyőzte a Dorogot, majd Tiszakécskéről is hazahozta a pontokat.

- Megnyertük a legutóbbi két bajnokinkat, de a rangadókon is kell a győzelem, mint ahogy hatpontos mérkőzésen győztük le a Vasast és a Nyíregyházát is. Hatalmas motivációt jelent számunkra, hogy egy győzelemmel két pontra meg tudjuk közelíteni őket - zárta Kondás Elemér.

Merkantil Bank Liga, 14. forduló:

13:00
Kecskemét - III. Kerületi TVE
Siófok - Szeged
Soroksár - Budaörs

17:00
ETO - Budafok
PMFC - Nyíregyháza
Szolnok - Békéscsaba
Vasas - Dorog
Csákvár - Tiszakécske
Ajka - Szentlőrinc

Hétfő, 20:00
Diósgyőr - Haladás

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Asteras Tripolis
Ádám Martin
A görög Asteras Tripolis hivatalos honlapján jelentett be Ádám Martin érkezését.
Tovább az összes átigazoláshoz