Fotó: mtkbudapest.hu

NB II: Győzelemmel kezdett az MTK, hátrányból verte az előző szezon egyik meglepetéscsapatát

A kék-fehérek rengeteg helyzetet dolgoztak ki, végül hátrányból felállva nyertek hazai pályán 2-1-re az előző NB II-es idény 4.-je, a Szeged ellen.
Budai László 2022. augusztus 1., hétfő 21:47
Fotó: mtkbudapest.hu
A kék-fehérek rengeteg helyzetet dolgoztak ki, végül hátrányból felállva nyertek hazai pályán 2-1-re az előző NB II-es idény 4.-je, a Szeged ellen.
Szerző: Budai László 2022. augusztus 1., hétfő 21:47

I. félidő

Mindkét csapat nagyon aktívan kezdte a mérkőzést, de az első helyzeteket az MTK dolgozta ki. Előbb Futács lőhetett volna gólt, 15 méterről azonban rosszul találta el a labdát, amely így mellé pattogott, majd Stieber tálalt remekül Bognárhoz, utóbbi csak kiszorított szögből tudott lőni, a szegediek kapusa pedig jól jött ki és védett. Ezután a negyedik rutinos támadó, Németh Krisztián is próbálkozott közelről, de Molnár ezt is védte.

Ezt követően az MTK fiatal kapusának is volt bravúrja: Szatmári szöglete után Temesvári fejelte le jól a labdát a földre, de a mindössze 18 éves Balázs vetődve nagyot mentett. A másik oldalon pedig Bognár közeli pörgetését védték - mindkét oldalon remekeltek tehát a kapusok.

A 33. percben ismét Futács került nagy helyzetbe Bognár remek passza után, de a csatár egy kevéssel a bal sarok mellé helyezett.

A sok MTK-helyzet ellenére mégis a Szeged szerzett vezetést: egy jobb oldali szöglet után Temesvári fejelt Balázst megelőzve a kapuba. A 40. percben javított a kék-fehérek kapusa, Bíró közeli fejesét védte bravúrral.

II. félidő

Folytatódott az MTK-nyomás, az 50. percben Szépe ívelt fejesét védte nagy bravúrral Molnár. A Szeged is veszélyeztetett, a 60. percben Bíró készített vissza szépen Gajdosnak, aki nagy helyzetben, 8 méterről lőtt, de blokkoltak a hazaiak.

Az MTK szinte az ellentámadásból egyenlített: a szünetben becserélt Lehoczky ívelt vissza az alapvonalról nagyon okosan, a középen érkező Futácsnak, aki kapásból, ballal, 12 méterről a jobb sarokba lőtt. Nem sokra rá majdnem a fordítás is sikerült, Miknyóczki bombáját viszont kitolta Molnár.

A 67. percben aztán összejött a második hazai gól, egy 16-oson belüli szabálytalanságot Futács büntetett meg 11-esből (2-1).

A hátralévő időben a kék-fehérek szerezhettek volna még újabb gólokat, ám Molnár többször is megmentette csapatát attól, hogy sima legyen a meccs. Így végül maradt a 2-1-es MTK-győzelem.

NB II, 1. forduló

MTK - Szeged-Csanád Grosics Akadémia 2-1 (Futács 61., 67. - 11-esből, ill. Temesvári 34.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz