Fotó: pmfc.hu

NB II: Eb-t megjárt játékost neveztek ki a nagy múltú klubnál - hivatalos

Elek Ákos szakmai tanácsadóként segíti a másodosztályban szereplő PMFC labdarúgócsapatát.
Budai László 2022. július 13., szerda 10:32
Fotó: pmfc.hu
Elek Ákos szakmai tanácsadóként segíti a másodosztályban szereplő PMFC labdarúgócsapatát.
Szerző: Budai László 2022. július 13., szerda 10:32

Hivatalossá vált, amit korábban honlapunk is előre jelzett: a profi futballal idén nyáron felhagyó, korábbi 48-szoros válogatott labdarúgó Elek Ákos Pécsett kezdi el játékospályafutása utáni karrierjét, és ő lesz a PMFC új szakmai tanácsadója - jelentette be a klub.

- Tudatosan készültem a labdarúgás utáni életemre. Már a húszas éveimben megfogalmazódott bennem, hogy a futball után nem az edzősködés, hanem a sportvezetői vonal foglalkoztat - mondta Elek Ákos. - Külföldi klubjaimnál, valamint a magyar válogatottnál is figyeltem a menedzsment működését. Több sportigazgatóval a mai napig tartom a kapcsolatot. A sportág iránti szenvedélyem és motivációm nem múlt el, végül idén nyáron jött el a pillanat, hogy a pályán már nem, sokkal inkább a háttérből szeretnék segíteni, mert nagy ambícióim vannak vezetőként. Nagy öröm és megtiszteltetés, hogy egy ilyen nagy múltú klubnál számítanak rám és kíváncsiak a véleményemre. Több beszélgetésen már túlvagyunk tulajdonos úrral, akivel hasonlóak az elképzeléseink a futballról.

Végső célom, hogy sportigazgató legyek, amit ugyanolyan tudatosan szeretnék felépíteni, mint tettem azt játékos karrieremmel. Attól még, hogy labdarúgóként elértem valamit, nem jár alanyi jogon a tudás, folyamatosan képezni akarom magam. Az első egy év a tanulásról, valamint a tapasztalatszerzésről szól.

Olvastad már?
Hajnal a BL mostani rendszeréről: "Igazságtalan" - a többi magyar csapatra is szükségük lenne az előrelépéshez
A Ferencváros sportigazgatója, Hajnal Tamás a Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélt többek között a Bajnokok Ligája-selejtező első körének oda- és visszavágójáról, valamint arról, hogy a Fradi szinte a lehetetlennel próbálkozik és csoda lenne az újabb BL-csoportkörös szereplés.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz