NB II: Döntőt játszik két csapat az NB I-ért - eredmények

A Kisvárda győzött, de a Puskás Akadémia 15 meccses veretlenségi sorozatát megszakító Balmazújváros is, így az utolsó fordulóban dől el, ki lesz a második feljutó, az viszont már biztos, hogy nem a Soroksár. A harmadik kieső kiléte is kérdéses még.
Dudás Gábor 2017. május 28., vasárnap 18:04
A Kisvárda győzött, de a Puskás Akadémia 15 meccses veretlenségi sorozatát megszakító Balmazújváros is, így az utolsó fordulóban dől el, ki lesz a második feljutó, az viszont már biztos, hogy nem a Soroksár. A harmadik kieső kiléte is kérdéses még.
Szerző: Dudás Gábor 2017. május 28., vasárnap 18:04

A 37., utolsó előtti forduló előtt a második Balmazújváros egypontos előnnyel állt a Kisvárda előtt, de a Soroksárt is csak három egységgel előzte meg Feczkó Tamás csapata. Az újvárosiak a már bajnok és feljutó Puskás Akadémiánál vendégeskedtek, és 0-1 hátrányból fordítani tudtak, így megszakították 15 meccses veretlenségi sorozatát.

A Kisvárda és a Soroksár is egy-egy, a kiesés elől menekülő csapatot győzött le, a Ceglédet (2-0), illetve a Kozármislenyt (2-1). Utóbbi viszont már nem juthat fel az NB I-be, a Balmazújváros-Kisvárda találkozón, a 38. fordulóban bármilyen eredmény is születik, az már nem kedvezhet a jelenlegi negyediknek.

 

A kiesési harcban a SZEOL és a Cigánd sorsa már korábban eldőlt, a Cegléd és a Kozármisleny kapcsán viszont csak a zárókörben derül majd ki, melyikük lesz a harmadik búcsúzó. Papíron a Csákvár is búcsúzhat még, amely a Mosonmagyaróvár ellen a 90. percben kapott gólt, így nem biztosította még a következő idénybeli helyét a másodosztályban.

TABELLA: Az NB II állása az utolsó forduló előtt - kattints!

 

MERKANTIL BANK NB II, 37. FORDULÓ:

Puskás Akadémia – Balmazújváros 1-2 (Prosser 10., ill. Kovács A. 48., Vajda S. 81.)

Kisvárda – Cegléd 2-0  (Lucas 7., Gosztonyi 88.) – piros lap: Albert I. (Cegléd, 80.)

Kozármisleny – Soroksár 1-2 (Gyepes 66. – öngól, ill. Huszák 16., Gárdos 47.) – piros lap: Csilus T. (Soroksár, 56.)

Békéscsaba – Dorog 0-0

SZEOL – Nyíregyháza 2-2 (Mihály 30., Nagy R. 90. – 11-esből, ill. Rezes 20., Rudolf 25. – 11-esből) - piros lap: Dvorschák (Nyíregyháza, 94.)

Vác – ZTE 0-0

Szolnok – Budaörs 1-1 (Tóth L. 45., ill. Horváth R. 40.)

Sopron – Szeged 2011 3-0 (Eszlátyi 15., 76., Horváth P. 88.)

Cigánd – Siófok 1-1 (Angyal 81., ill. Gál 83.)

Csákvár – Mosonmagyaróvár 1-1 (Lázár P. 32. – öngól, ill. Deák 90.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz