NB II: Kis híján Győrben is nyert a meglepetéscsapat, Dorogon bejött az edzőváltás - eredmények

A Szentlőrinc sokáig vezetett az ETO ellen, de a győriek végül otthon tartottak egy pontot. Marián Sluka győztes meccsen mutatkozott be a Dorog kispadján, miután csapata 1-0-ra legyőzte a Nyíregyházát.
Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 18:52
A Szentlőrinc sokáig vezetett az ETO ellen, de a győriek végül otthon tartottak egy pontot. Marián Sluka győztes meccsen mutatkozott be a Dorog kispadján, miután csapata 1-0-ra legyőzte a Nyíregyházát.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 18:52

Az NB II 12. fordulójának második találkozóján az ETO FC Győr a Szentlőrincet látta vendégül.

Az első félidőben nem sokszor veszélyeztették a kapukat a csapatok, amikor azonban a Szentlőrinc ezt megtette, akkor rögtön gólt is szerzett, a 31. percben egy hosszú keresztlabdát Rétyi belsőzött a hálóba.

A második játékrészben Szabó M. szabadrúgása után került közel az újabb gólhoz a vendégcsapat, de Fadgyas nagyot fogott, Kiss-Szemán nagy helyzetben pedig fölé lőtt. A hazai egyenlítés pedig ezt megbüntette: Vitális bal oldali szögletét Papp M. csúsztatta remekül a kapuba a 83. percben (1-1). Így maradt az 1-1-es döntetlen.

Merkantil Bank Liga, 12. forduló

ETO FC Győr-Szentlőrinc 1-1 (Papp M. 83., ill. Rétyi 31.)

ETO FC Győr: Fadgyas- Csonka, Csinger, Papp, Borsos, Tuboly, Toma, Kovács I., Priskin, Bencenleitner, Kovács K.

Szentlőrinc: Propok - Németh E., Mervó, Szabó M., Nagy Zs., Keresztes, Kiss-Szemán, Rétyi, Farkas, Papp G., Daróczi


A nyitómérkőzésen a Nyíregyháza Sényőn fogadta a sereghajtó Dorogot.

A találkozó első félideje kiegyenlített játékot hozott, a dorogi kapus Farkas lövését és Novák fejesét is szépen hárította, míg a vendégek Albert távoli lövésével jelezték gólszerzési szándékukat. A 32. percben aztán a gólvonalról mentettek a dorogiak, Baki közeli lövésénél tudtak tisztázni. A félidő lefújása előtt még Lénárt lövését védte nagy bravúrral Fejér.

A fordulást követően Vígh fejelésével ismét a vendégek veszélyeztettek először, de Fejér védte az alsó sarokba tartó lövést. Aztán Pekár rúgott egy 18 méteres szabadrúgást a jobb oldali kapufára.

A 85. percben Sztojka jobb oldali szögletét Keresztes 5-6 méterről a bal alsóba fejelte, így Marián Sluka 1-0-s idegenbeli győzelemmel mutatkozott be a Dorog kispadján.

A dorogiak ezzel a győzelemmel a 19. helyre léptek előre, a Szpari maradt a 14. pozícióban.

Merkantil Bank Liga, 12. forduló

Nyíregyháza-Dorog 0-1 (Keresztes 85.)

Nyíregyháza: Fejér - Szokol, Baki, Gengeliczki, Jánvári, Márkus, Sigér, Farkas (Pataki 73.), Gresó (Myke Ramos 58.), Pantovic (Kovács Á. 73.), Novák (Pekár 58.)

Dorog: Borsos – Sztojka, Keresztes, Gyurácz, Papp M, Lénárt, Magyari, Albert (Lustyik 70.), Kárász (Tóth B. 70.), Barna, Vígh

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Kerkez: irány az MU?
A magyar válogatott játékos édesapja éppen most fotózkodott a Kerkez iránt állítólag érdeklődő MU menedzserével, Erik Ten Haggal.
MLSZ
Szélesi Zoltán
A Csakfoci információja szerint Szélesi léphet feljebb és ő veheti át az U21-es válogatott irányítását Gera Zoltán távozása után.
Vasas
Gera az új edző
Desits Szilárd távozik az angyalföldiektől, a csapatot Gera Zoltán irányítja a jövőben - jelentette be a klub.
Tovább az összes átigazoláshoz