NB II: A Fradinál, Újpesten és Diósgyőrben is dolgozott a beugrani készülő edző

Átmenetileg Bene Ferenc szakmai igazgató ülhet le az NB II-es Dorog kispadjára, ha a DVTK elleni szerdai meccsig nem találnak edzőt.
Dudás Gábor 2022. október 4., kedd 17:24
Átmenetileg Bene Ferenc szakmai igazgató ülhet le az NB II-es Dorog kispadjára, ha a DVTK elleni szerdai meccsig nem találnak edzőt.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 4., kedd 17:24

A Dorogi FC hétfőn délelőtt jelentette be, hogy a klubvezetés közös megegyezéssel felmentette a vezetőedzői teendők alól Fenyvesi Lászlót - ez volt a hetedik edzőváltás a másodosztályú idényben. A közlemény azt is jelezte, hogy a szakember kérésére született meg ez a döntés.

A Dorog kilenc fordulót követően az utolsó helyen áll az NB II-ben, egy győzelemmel, három döntetlennel és öt vereséggel. Szerdán a feljutásra pályázó DVTK otthonában lép pályára a sereghajtó és kiderült az is, kinek a vezetésével - ha addig nem lesz új tréner.

Ideiglenesen ülhet le a Dorog kispadjára Bene Ferenc szakmai igazgató, aki korábban többek között Újpesten, a Ferencvárosnál, a magyar utánpótlás-válogatottaknál, sőt, Diósgyőrben is dolgozott.

A 44 éves Bene közleményt adott ki az NB II-es klub honlapján, ez olvasható az alábbiakban.

"Mint már mindenki által ismert, a hétvégi bajnoki mérkőzés után Fenyvesi László kollégám felajánlotta a lemondását, amit a klub vezetése elfogadott, így a vezetőedző közös megegyezéssel távozott a kispadról. Természetesen ennek a helyzetnek senki nem örül. Miután szerdán már újabb bajnoki vár a csapatra, így nincs időnk a sebeink nyalogatására és muszáj előre nézni.

Gőzerővel dolgozunk azon, hogy már szerdán új vezetőedzője legyen a csapatnak és ő üljön a padon. Amennyiben az mégsem sikerülne – hiszen az idő nagyon rövid -, akkor a tulajdonos kérését tiszteletben tartva és az MLSZ idevonatkozó szabályaira tekintettel, ezen az egyetlen meccsen a kispadról segítem majd a szakmai stáb munkáját – szakmai igazgatónak jöttem Dorogra és a jövőben is ebben a szerepben dolgozom majd a klubért, innen támogatom az új vezetőedzőt is.

A legfontosabb az ilyen nehéz élethelyzetekben az összefogás, mindenkinek a tudásához és lehetőségeihez mérten a legtöbbet kell tennie a klubért! Hajrá Dorog!" - olvasható a kommünikében.

Olvastad már?
A Fradi az NB I ManCityje és PSG-je is a passzok tekintetében, a meglepetéscsapat itt is váratlan helyen áll az élen - elemzés
A legtöbbet és a legsikeresebben is a zöld-fehérek passzolnak a magyar bajnokságban, az előrepasszokban a Kecskemét vezet. A világfutball tabelláján angol, török, norvég és argentin klub áll az élen.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Callum Styles
Angol sajtóhírek szerint valamivel több mint 2 millió fontos kivásárlási záradék szerepel Callum Styles szerződésében.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Angol sajtóhírek szerint a Championshipben vitézkedő Birmingham mellett az MLS-ben szereplő Philadelphia Union és a Toronto is ajánlatot tehet Brandon Ormonde-Ottewillért.
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Tovább az összes átigazoláshoz