MTK

Tovább fejlődik az MTK stadionja

Egy egyetemmel együttműködve látogatói központot is létrehoznak.
Csakfoci Admin 2016. október 20., csütörtök 16:15
Egy egyetemmel együttműködve látogatói központot is létrehoznak.
Szerző: Csakfoci Admin 2016. október 20., csütörtök 16:15

 

Egy héttel ezelőtt a Sporting Lisszabon elleni mérkőzéssel egybekötött megnyitóünnepségen már átadták az MTK labdarúgócsapata otthonául szolgáló Új Hidekuti Nándor Stadiont, de még számos fejlesztés vár az impozáns létesítményre.

Deutsch Tamás, a kék-fehérek elnöke a csütörtöki, stadionbejárással egybekötött sajtótájékoztatón elöljáróban elmondta, a megnyitóünnepség után a klub szurkolóitól pozitív visszajelzéseket kapott. Az MTK-ról 1888-as megalakulása óta hivatalban lévő miniszterelnök ilyen elismeréssel, tisztelettel és szeretettel még soha nem beszélt, mint Orbán Viktor - emelte ki.

Deutsch Tamás elmondta, az egyesület szakosztályai a következő hetekben költöznek át a Magyar Sport Házából azokba az irodákba, amely az új stadionban várják őket. E mellett további hétszáz négyzetméternyi irodának keresnek bérlőt.

A tervek szerint hamarosan kávézó és étterem is a szurkolók rendelkezésére áll majd, valamint ajándékbolt is nyílik. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel együttműködve pedig - különleges koncepció alapján - létrehoznak egy több száz négyzetméteres látogatói központot.

Deutsch Tamás bejelentette, hogy november 19-én a Debrecen elleni hazai találkozó napján avatják fel a klub legendás futballistája, Sándor Károly szobrát, amely jelenleg még a róla elnevezett akadémián, Agárdon van. Hozzátette, a tervek szerint Hidegkuti Nándor születésnapján, március 3-án köztéri szobrot adnak át a stadion névadójáról.

A klub többi legendájáról sem feledkeznek meg, hiszen a stadion egyes szektorait, díszpáholyait a legsikeresebb MTK-s sportolókról nevezik majd el, ezekről a szurkolókkal közösen döntenek majd.

Az elnök megjegyezte, természetesen az új stadionnal több nézőt is szeretnének becsábítani, a régi stadionban 1000-1500 közötti volt az átlagnézőszám, ezt szeretnék már a tavaszi szezonban felülmúlni, majd a jövőben, fokozatosan, három-négy bajnoki idény alatt szeretnék elérni nagyjából a 4000-es számot.

Az új, 7,5 milliárd forintból épült Új Hidegkuti Nándor Stadion az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) 3-as kategóriájú létesítményének felel meg, ahol utánpótlás-, illetve felnőtt női válogatott mérkőzéseket, valamint Bajnokok Ligája- és Európa Liga-selejtezőt is lehet rendezni.

(MTI)

Neked ajánljuk
Átigazolások
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
NB I
Cristian Ramírez
Oroszországban azt írják, hogy Magyarországról is érdeklődnek a korábbi Fradi-játékos, Cristian Ramírez iránt.
Tovább az összes átigazoláshoz