Ifi BL: Idegenben aratott győzelmet az MTK és óriási lépést tett a 3. kör felé

Gól nélküli első félidő után az MTK U19-es csapata 2-0-ra legyőzte az izraeli Ashdod együttesét az UEFA Ifjúsági Ligában.
Póczik Dávid 2022. október 26., szerda 18:01
Gól nélküli első félidő után az MTK U19-es csapata 2-0-ra legyőzte az izraeli Ashdod együttesét az UEFA Ifjúsági Ligában.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 26., szerda 18:01

Az MTK Budapest U19-es csapata magabiztosan jutott túl első ellenfelén, az UEFA Ifjúsági Ligában. A kék-fehérek a lett Jelgava együttesét 4-0-s összesítéssel múlták felül.

A csapatra a második körben az izraeli Ashdod gárdája várt. A találkozó első félidejében Csentericsnek többször is akadt védenivalója. A 17. percben Abergel lövését védte, majd a 32. percben Getahun tette próbára a magyarok kapusát. Balogh Béla tanítványainak is volt lehetősége az első játékrészben; a 31. percben Barkóczi ígéretes próbálkozásába értek bele a hazaiak, ezt követően pedig Kovács Mátyás rövidbe tartó kísérletet szedte ki a hazai kapus. Gólt azonban nem hozott az első 45 perc.

A fordulást követően aztán megszerezte a vezetést az MTK. Az 59. percben Belifante rossz felszabadítása után Barkóczi 15 méterről, jobbal hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe. Tíz perccel később Getahun újra veszélyeztetett, de Csenterics a helyén volt és védett. A 80. percben aztán megduplázta előnyét az MTK: Horváth Artúr kiugratása után Molnár Ádin lépett ki, elvitte a labdát a kapus mellett, majd ballal a kapuba passzolt.

Az MTK így győzelemmel kezdte a második kört is, és idegenben 2-0-ra legyőzte az izraeli Ashdod csapatát. A budapesti kék-fehérek november 2-án játsszák a visszavágót, hazai pályán. a továbbjutás az ifi bl harmadik körébe repítheti az együttest.

UEFA Ifjúsági Liga, 2. forduló, 1. mérkőzés

FC Ashdod U19 (izraeli) - MTK U19 0-2 (Barkóczi 59., Molnár Á. 80.)

MTK: Csenterics - Varga D., Vidnyánszky, Matviiv, Merényi - Szőke, Lépő - Molnár Á., Horváth A. (Hegedűs, 83.), Kovács Mátyás - Barkóczi (Vasvári, 83.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
U Craiova 1948
Giovanni Costantino
Giovanni Costantino októberben lett az FC U Craiova 1948 vezetőedzője, azonban most távozik a román klubtól.
Puskás Akadémia
Pécsi Ármin
Pécsi Ármin 2028-ig szóló szerződést írt alá a Puskás Akadémiával.
Honvéd
Hamarosan újra igazolhatnak
A Honvéd rendezte a tartozását Lazar Cirkovic felé, így a nemzetközi szövetség hamarosan feloldhatja a játékosok regisztrációjára vonatkozó tiltást, azaz újra igazolhatnak majd a kispestiek.
Tovább az összes átigazoláshoz