MTK

Az NB I-es idény csatárfelfedezettje ott lehet az Eb-n is: "Azért akarok meghalni az edzéseken is, hogy válogatott lehessek"

Bojan Miovski, az MTK Budapest remek formában lévő támadója akár a jövő nyári Eb-n is ott lehet, ha így folytatja. A gólerős játékos szerint szakmailag és emberileg is jó döntés volt Magyarországra igazolnia.
Dudás Gábor 2020. december 10., csütörtök 15:23
Bojan Miovski, az MTK Budapest remek formában lévő támadója akár a jövő nyári Eb-n is ott lehet, ha így folytatja. A gólerős játékos szerint szakmailag és emberileg is jó döntés volt Magyarországra igazolnia.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 10., csütörtök 15:23

Az OTP Bank Liga idényének egyik legnagyobb felfedezettje az MTK Budapest nyári igazolása, Bojan Miovski. A 21 éves északmacedón támadó a bajnokságban és a kupában lejátszott 11 mérkőzésén 8 gólt szerzett, adott 3 gólpasszt és kulcsszereplője eddig a fiatal kék-fehér csapatnak.

A magyar élvonalban valósággal berobbanó csatár hazája egyik lapjának nyilatkozva elárulta, úgy érzi, nagyon jó döntést hozott, amikor a Hungária körútra szerződött.

- Nagyon elégedett vagyok azzal, hogy az MTK-hoz igazolhattam, ahol remek körülmények között dolgozhatunk. Volt több más ajánlatom is, de a Polyák Balázs sportigazgatóval és Michael Boris vezetőedzővel történt videókonferencia-beszélgetést követően úgy döntöttem, a budapesti csapatot választom. Nem csak az MTK nagy neve és a nagyszerű edzés-, illetve meccslehetőségek miatt, de azért is, mert tudtam, esélyt adnak majd a klubnál, hogy középcsatárként bizonyíthassak - mondta a támadó a gol.mk-nak.

Miovski szerint szakmailag is nagyot tudott előre lépni, amik a magyar bajnokság színvonalának is köszönhető.

- A magyar liga erősebb a miénknél, sokkal jobbak a körülmények, amik nap mint nap segítik a játékosok fejlődését. a professzionalizmus, az infrastruktúra, a szervezettség és a bajnokság népszerűsége is egészen más szinten van, mint Észak-Macedóniában, úgyhogy az itteni futball, a csapatok is ennek megfelelően, igen gyors ütemben fejlődnek.

Otthon tanultam meg a futball alapjait, amiért nagyon hálás vagyok a korábbi klubjaimnak és edzőimnek, de úgy érzem, az otthoni ligában elértem a határt, úgyhogy az MTK-hoz igazolásom egy logikus lépés volt a karrieremben. Az, hogy Magyarországra jöttem, a korábbi (Bardhi) és a jelenlegi (Nikolov, Musliu, Ristevski, Ivanovski) északmacedón légiósok pozitív tapasztalatainak is köszönhető - tette hozzá.

A támadó hálás azért az MTK-nak és Michael Borisnak, hogy azon a poszton szavaznak neki bizalmat, ahol szerinte is a legjobb teljesítményre képes.

- Az én helyem elsősorban a csatársor közepén, esetleg az ék mögött van, de képes vagyok a széleken is futballozni, sőt, akár többet is védekezem, ha a csapatom érdekei ezt kívánják. De egyértelmű, hogy középső támadóként érzem magam a legjobban a pályán. Ezért is vagyok nagyon hálás a klubnak és a vezetőedzőnek is, aki hisz bennem annyira, hogy rám bízza a középcsatár posztjával járó felelősséget is.

Miovski az eleinte komoly hátráltató tényezők ellenére is be tudta magát verekedni a csapatba, ahol olyan teljesítményt akar nyújtani, ami a jövőre Eb-résztvevő északmacedón válogatottba is eljuttathatja az U21-es nemzeti csapat után.

Erre egyébként jó esély mutatkozik, hiszen hazájában már az a téma, hogy a felnőtteknél is figyelembe vehetik őt hamarosan az MTK-ban nyújtott teljesítménye miatt, ami azt jelentené, hogy játszhatna a kontinenstornán is.

- Keveset tudtam az idekerülésem után edzeni, hiszen egy sérülés miatt mintegy 40 napig nem állhattam az MTK rendelkezésére, a felkészülést és négy bajnoki fordulót is kihagytam. De nagyon támogató volt velem a szakmai és az orvosi stáb, valamint a csapattársaim is. Sikerült leküzdenem a sérülésemet, sőt, jöttek a gólok és gólpasszok is a csapattársak segítségével. Ezért és a csapatnál uralkodó hangulat miatt is boldog vagyok, jól érzem magam itt, ráadásul a szurkolók is nagyon jól fogadtak. Most ezért is csak az jár a fejemben, hogy az MTK minél sikeresebb legyen és harcolni tudjon az európai kupaszereplésért. (...)

A válogatottban szerepelni, a himnuszt hallgatni címeres mezben egészen különleges érzés. Bár az U21-es csapatban már szerepelhettem - ahol egyébként nagyszerű játékosokkal és kiváló atmoszférában játszhattam -, ki ne akarna abban a felnőtt válogatottban szerepelni, amely hősiesen, történelmet írva eljutott az Európa-bajnokságig?

Ez hatalmas motiváció a számomra, ezért akarok "meghalni" minden edzésen és mérkőzésen, hogy aztán olyan szintre juthassak az MTK-ban, amely válogatott meghívót is érhet, legyen az bármikor is

- nyilatkozta a csatár.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Puskás Akadémia
Komáromi György
2026 nyaráig meghosszabbították Komáromi György szerződését. A saját nevelésű, 21 éves támadó a mostani szezonban 16-szor lépett pályára az NB I-ben.
Nyíregyháza
Visinka Ede
Megerősítést nyert a csakfoci.hu korábbi információja: a Nyíregyháza közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel.
Kozármisleny
Bor Dávid
Az NB II-es csapat bejelentette, hogy szerződtették a szabadon igazolható Bor Dávidot. A szélső legutóbb Békéscsabán játszott, de az NB I-ben is megfordult a Paksi FC-ben.
Tovább az összes átigazoláshoz