Magyar állampolgár lett a Loki kétszeres bajnoka - 40 évesen játszhat az NB II-ben

Ibrahima Sidibe csütörtök délelőtt Debrecenben letette a magyar állampolgársági esküt. A 40 éves, szenegáli származású labdarúgó előtt így minden akadály elhárult, hogy a tavaszi szezonban pályára lépjen a DEAC színeiben.
Privacsek András 2021. január 14., csütörtök 11:27
Ibrahima Sidibe csütörtök délelőtt Debrecenben letette a magyar állampolgársági esküt. A 40 éves, szenegáli származású labdarúgó előtt így minden akadály elhárult, hogy a tavaszi szezonban pályára lépjen a DEAC színeiben.
Szerző: Privacsek András 2021. január 14., csütörtök 11:27

Ibrahima Sidibe a 2019-2020-as szezonban alapember volt a DEAC NB III-as csapatában, majd a feljutás után a másodosztályban érvényes szabály miatt (csak magyar játékosokat lehet szerepeltetni, amelyik klub ezt nem tartja be, elesik a központi bevételektől) nem léphetett pályára, ám rendszeresen edzett - írj a deac.hu.

Hosszú várakozás után Sidibe ma délelőtt végre letehette a magyar állampolgársági esküt. A jeles alkalom után a Dóczy utcai Sportcampuson a DEAC vezetősége és a labdarúgócsapat tagjai egy Sidibe feliratú magyar válogatott mezt adtak ajándékba a játékosnak.

Sidibe 2005-ben érkezett hazánkba, ekkor igazolta le a DVSC, ahol hamar közönségkedvenc lett. Nem csoda, hiszen első Debrecenben töltött idényében 15 találattal rögtön házi gólkirály lett, a következő szezonban már 17 gólt lőtt. Ebben az időszakban kétszer meghívták a szenegáli válogatottba is.

Később a belga bajnokságban – Lukaku mögött – második lett a góllövőlistán 15 találattal, érdekesség, hogy mögötte a korábban szintén Debrecenben futballozott Kouemaha végzett, aki akkor a Brugge játékosa volt.


Fotó: dvsc.hu

Sidibe a DVSC-vel kétszeres magyar bajnok, egyszeres Magyar Kupa-, valamint háromszoros Szuperkupa-győztes.

A közel két méter magas csatár nemcsak teljesítményével, hanem szerénységével és intelligenciájával vívta ki magának a drukkerek elismerését. Sokszor bebizonyította, bárhol lehet rá számítani, még védőként is megállta a helyét, ha úgy hozta a helyzet.

Magyar feleségével évek óta élnek boldog házasságban. Két gyermek, egy kislány és egy kisfiú apukája.

Egy tipikus Sidibe-mozdulat, melynek vége egy látványos találat az Újpest ellen:

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás.
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz