Nem jött össze a bravúr: Nyert, de búcsúzott az EKL-től a Kisvárda

Az első fél órában két gólt is szerzett a Kisvárda, azonban a második félidőben szépített a Molde, így 4-2-s összesítéssel a norvég csapat jutott tovább.
Póczik Dávid 2022. augusztus 11., csütörtök 22:50
Az első fél órában két gólt is szerzett a Kisvárda, azonban a második félidőben szépített a Molde, így 4-2-s összesítéssel a norvég csapat jutott tovább.
Szerző: Póczik Dávid 2022. augusztus 11., csütörtök 22:50

A Kisvárdának háromgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a norvég Molde elleni, harmadik körös EKL-selejtező hazai visszavágóján. A norvégiai mérkőzésen sokáig meccsben voltak a szabolcsiak, azonban a Molde első - lesről született - gólja után összeesett a csapat.

I. félidő

A 14. percben megszerezte a vezetést a Kisvárda. Egy rosszul hazaadott labdára Asani csapott le, elvitte a labdát a kapus mellett, majd higgadtan, ballal, 16 méterről az üres kapuba passzolta a labdát, 1-0.

A gól után a Molde is helyzettel jelentkezett. Fofana vitte el a labdát a kapus mellett, miután két védőt is megelőzött, lövésénél kisodródott, így jobbal, hét méterről a rövid felső mellé lőtt.

A 29. percben Mesanovic tálalt Asani elé, aki ballal, 14 méterről a jobb alsóba passzolta a labdát, 2-0. Pár perccel később Fofana jobbal a bal alsó mellé lőtt az ötös bal sarkáról, miután Mannsverk ugratta ki szépen.

A félidő hátralévő része több lehetőséget nem hozott, így 2-0-s várdai vezetésnél vonultak be az öltözőbe a csapatok.

II. félidő

A fordulást követően Leoni balról jövő, ballábas beadását Mesanovic öt méterről a bal alsó mellé fejelte. A 61. percben Melnyik távoli bombáját szedte ki a kapus a jobb felső sarokból, nagyot vetődve.

A 69. percben Mannsverk kapott egy pazar hosszú indítást és ment szembe a kapussal. A középpályás higgadtan, jobbal a bal alsóba rúgta a labdát 14 méterről, 2-1.

A találkozó több gólt és helyzetet nem hozott. Pazar első félidő után úgy tűnt, összejöhet a bravúr a kisvárdai csapatnak, azonban sokba került az idegenbeli három gól, így végül 4-2-s összesítéssel a Molde jutott tovább.

UEFA Európa Konferencia Liga, 3. forduló, 2. mérkőzés

Kisvárda-Molde 2-1 (Asani 14., 29., Mannsverk 69.)

Kisvárda: Odintsov - Hej, Kravchenko, Kovacic, Leoni - Karabelyov, Melnyik - Asani (Navrátil 71.), Makowski (Lucas 78.), Camaj (Ilievski 78.) - Mesanovic

(cserék: Hindrich, Gotra, Czérna, Heles, Ilievski, Lucas, Nagy, Navrátil, Széles)

Molde: Karlstrom - Linnes, Hansen, Haugan, Risa, Knudzton - Eriksen, Mannsverk, Breivik - Fofana, Brynhildsen (Grodem 71.)

(cserék: Craninx, Petersen, Eikrem, Grodem, Hussain, Lovik, Odegard, Zekhnini)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Orosz Pál az átigazolásokról
Az FTC vezérigazgatója elárulta, Jansennek komoly helyekről voltak más ajánlatai. A játékoskeret kapcsán arról beszélt, "nagy mozgásokra nem kell számítani".
Fradi
Jansen az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci exkluzív információi: Pascal Jansen veszi át a Ferencváros irányítását.
DVSC
Dániából igazoltak
A 19 éves Szűcs Tamás az FC Köbenhavn korosztályos csapatától igazolt haza.
Tovább az összes átigazoláshoz