BL-főtáblát is megjárt válogatott védő a Kisvárda új igazolása – hivatalos

A szezon végéig szerződtette a Kisvárda a 12-szeres román válogatott balhátvédet, aki korábban több alkalommal is megfordult az európai kupák csoportkörében.
Nyikes Zoltán 2020. február 3., hétfő 19:27
A szezon végéig szerződtette a Kisvárda a 12-szeres román válogatott balhátvédet, aki korábban több alkalommal is megfordult az európai kupák csoportkörében.
Szerző: Nyikes Zoltán 2020. február 3., hétfő 19:27

Révész Attila sportigazgató az M4 Sport Átigazolások című műsorában a múlt héten elárulta, hogy tervben van még egy szélső védő szerződtetése, a beígért játékos pedig hétfőre meg is érkezett: Gheorghe Grozav és Claudiu Bumba után újabb, a román válogatottban is megfordult balhátvédet igazolt a Kisvárda.

A felnőtt nemzeti csapatban 2011 és 2017 között 12-szer, az U21-esben nyolcszor bevetett Iasmin Latovlevici a bajnokság végéig szóló megállapodást írt alá Kisvárdán

– írja a klubhonlap.

A temesvári nevelésű futballista karrierje a leghíresebb román csapatban, a Steaua Bucuresti-ben bontakozott ki, 2010 és 2015 között 110 bajnoki mérkőzésen hét gólt szerzett a fővárosi klub színeiben, onnan került be a válogatottba. 2015-ban Törökországba igazolt, ahol játszott a Genclerbirligi (2015-2016), a Karabükspor (2016-2017), a Galatasaray (2017-2018) és a Bursaspor (2018-2019) csapataiban.

Legutóbbi együttesében 39 fellépésen négy gólt jegyzett. Latovlevici a Steauával háromszor, a Galatasaray-jal egyszer nyert bajnoki címet, ezenkívül Romániában kétszeres kupa valamint egyszeres Szuper- és Ligakupa-győztesnek vallhatja magát.

Latovlevici a 2013/14-es idényben az FCSB játékosaként pályára lépett a Bajnokok Ligája-csoportkörben is, ahol mind a hat mérkőzést végigjátszotta a Chelsea, a Schalke 04 és a Basel fémjelezte kvartettben, de 26 alkalommal az Európa Liga-főtáblán is megmutatta magát.

Az őszi szezonban 14 bajnoki és egy kupamérkőzésen lépett pályára, egy gólt szerzett a bajnokságban.

„Iasmin Latovlevici erre a szezonra szerződött hozzánk, nagy segítségünkre lehet abban, hogy stabilizálódjon a bal oldali védekezésünk és a támadásokat is képes lesz segíteni” – jellemezte röviden az új szerzeményt Révész Attila sportigazgató.

Neked ajánljuk
Átigazolások
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Tovább az összes átigazoláshoz