Kifakadt az ETO ügyvezetője: „Ez felháborító, ennyi erővel a mosodás is felelős lehet”

Soós Imre a játékosok rossz hozzáállásáról, öltözőből kiküldött futballistáról is beszélt a Kisalföldnek. Úgy látja, nem neki vagy a vezetőedzőnek kell tudnia két méterről a kapuba találni.
Csakfoci Admin 2018. szeptember 5., szerda 10:21
Soós Imre a játékosok rossz hozzáállásáról, öltözőből kiküldött futballistáról is beszélt a Kisalföldnek. Úgy látja, nem neki vagy a vezetőedzőnek kell tudnia két méterről a kapuba találni.
Szerző: Csakfoci Admin 2018. szeptember 5., szerda 10:21

A csakfoci.hu elsőként írt róla, hogy meneszthetik a Győri ETO kispadjáról Mészöly Gézát, amit aztán hivatalosan is bejelentett később a klub. Ennek oka, hogy a csapat hét forduló elteltével 11. helyen áll a másodosztályban, a vezetés nem ilyen teljesítményt várt a bajnokság kezdetekor - hazai pályán például még nyeretlen az ETO.

Mészölyt ideiglenesen az eddigi pályaedző, Király József váltja, a klubnak a szabályok értelmében hatvan napja van, hogy új vezetőedzőt találjon.

A kialakult helyzetről Soós Imrét, a klub ügyvezetőjét kérdezte a Kisalföld.

- Mészöly Gézát sem lepte meg túlságosan ez a lépés, különösen a legutóbbi két vereség tükrében nem. A szakmai vélemények alapján ez a keret sokkal többre hivatott.

Ha csak azt a tényt vesszük figyelembe, hogy a mértékadónak tartott transfermarkt alapján az ETO játékoskeretének értéke hárommillió euró, a Vasassal együtt a két legerősebb csapat a jelenlegi NB II-es mezőnyben. Ehhez képest az egymillió-kétszázezres Csákvár lefutballozott bennünket a pályáról. A fiatalok eltüntették a képességbeli különbségeket.

A szurkolók egy része Soóst is felelőssé teszi a gyenge szereplésért, aki úgy véli, inkább azokban a tapasztalt játékosokban kell keresni a hibát, akik ordító helyzetben is hibáznak.

Ez felháborító. Ennyi erővel a mosodás vagy a pályamunkás is felelős lehetne a rossz szereplésért, holott sem ők, sem én, de még a vezetőedző sem tehet arról, hogy a több száz NB I-es mérkőzést a lábában tudó játékos két méterről nem találja el a kaput, vagy az ellenfél tizenhét éves támadója hülyét csinál a védőinkből.

A keret kialakítása nem az én feladatom, ráadásul az ügyvezetői teendők tíz-tizenkét órát felemésztenek naponta, így sem időm, sem egyéb kapacitásom nincs ezzel foglalkozni.

Soós elmondta, a korábbi vezetőedző, Szentes Lázár részletes elemzést készített a játékoskeret tagjairól, s ezt Mészöly Géza is látta. Mészöly viszont mindenkinek meg akarta adni a lehetőséget, s egyedül Beliczky Gergőre nem tartott igényt, a többiekre igen. Az ügyvezető hangsúlyozta, ő soha nem szól bele, hogyan álljon fel a csapat.

Papíron sportigazgató, de nem tudja ellátni

- Mészöly szerződtetése előtt egy futballista került ide, Jakab Dávid, de az ő személyéről is egyeztettünk vele. Igaz, rá nem nagyon számított a szakvezető. Ezzel az esettel már cáfolom is azokat a pletykákat, hogy beleszólnék a csapat összeállításába. Felháborítónak tartom, hogy egyesek ilyeneket híresztelnek. A napjaim jelentős részét kitölti az ügyvezetői feladatkörömből adódó munkák elvégzése, a sportszakmai részből Szentes Lázár érkezése óta teljes mértékben háttérbe vonultam függetlenül attól, hogy a sportigazgatói munkakör is a pozícióim közé tartozik, azonban ezt érdemben nem tudom ellátni - mondta Soós a munkakörökről, és arról, valójában miért nem sportigazgató ő.

Soós Imre úgy látja, a játékosaik hozzáállásával komoly problémák vannak, Völgyi Dánielt például Mészöly egy ízben az öltözőből is kiparancsolta. Ezeket a gondokat szerinte csak szankciókkal lehet orvosolni.

A futballistáink akkor nagyon profik, amikor a szerződésükről van szó, de ez a mentalitás később már nem mutatkozik meg a teljesítményükben. Velük szemben egyetlen eszköz, amit érvényesíteni lehet, az a pénzbüntetés. Ezt meg is tesszük.

Itt kell szólnom Völgyi Dániel esetéről, aki az ETO legutóbbi bajnokcsapatának tagja volt, nálunk egy klubikon. A Siófok elleni meccsen felelőtlen viselkedése miatt kiállították és az MLSZ öt mérkőzésre eltiltotta. Legközelebb csak október közepén léphet pályára. Természetesen addig csökkentjük a jövedelmét. Mészöly Géza ugyan teátrálisan kiküldte őt az öltözőből, de ez nem jelenti azt, hogy már ne tartozna az első csapat keretéhez.

Az ETO vezetősége egyelőre nem gondolkozik rajta, hogy megerősítse a játékoskeretet, a jelenlegi csapatnak kell kilábalnia a hullámvölgyből.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz