Fotó: www.indiansuperleague.com

NB I: Szlovén csatárral erősített az újonc – ezért vágyott új kihívásra

Az indiai élvonalban szereplő Kerala Blasterstől érkezett egy évre kölcsönben a 27 éves center, aki a négy hónapos szünet miatt akarta kipróbálni magát a somogyiaknál.
Nyikes Zoltán 2019. július 30., kedd 15:42
Fotó: www.indiansuperleague.com
Az indiai élvonalban szereplő Kerala Blasterstől érkezett egy évre kölcsönben a 27 éves center, aki a négy hónapos szünet miatt akarta kipróbálni magát a somogyiaknál.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. július 30., kedd 15:42

Az NB I-es újonc Kaposvári Rákóczi FC a hivatalos oldalán jelentette be, hogy

egy évre kölcsönvette az indiai első osztályú Kerala Blasters FC-től a szlovén utánpótlás-válogatott Matej Poplatnikot.

A 27 éves labdarúgó hazájában, a Zarica Kranj csapatánál kezdte felnőtt karrierjét, ahol két év alatt, 45 mérkőzésen 31 gólt szerzett, majd 2012-ben csatlakozott a szlovén első osztályú Triglav Kranj együtteséhez, melyben első gólja rögtön három pontot ért az NK Aluminij ellen. A Triglav a következő évben kiesett az élvonalból, Poplatnik azonban maradt a csapatnál, ami jó döntésnek bizonyult, hiszen 18 találattal másodosztály gólkirálya lett. Ezzel pedig felhívta magára az FC Montana figyelmét.

A bolgár második ligás csapatnál fél évet töltött el a center, majd visszatért a Triglavhoz, mellyel feljutott az első osztályba. Matej Poplatnik összesen

143 mérkőzésen lépett pályára a Triglav színeiben, ezeken pedig 70 alkalommal vette be az ellenfelek kapuját.

A támadó tavaly az indiai Super League-ben szereplő Kerala Blastershez igazolt, ahol közönségkedvencnek számított, hiszen már a debütálásakor gólt szerzett az ATK ellen megnyert találkozón. Az indiai bajnokságban azonban nagyon hosszú, négy hónapos szünet van, így a támadó új kihívásra vágyott, ezért is kötött kölcsönszerződést a somogyiakkal. Poplatnik elmondta, hogy jó lehetőségnek tartja azt, hogy a magyar első osztályban is megmutathatja magát – írja a rakoczifc.hu.

Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz