Fotó: honvedfc.hu

Van olyan NB I-es játékos, aki Oroszországba is eligazolna: "A szerb élvonal magyar viszonyok között sokkal színvonalasabb lenne"

Nenad Lukic számára a török és az orosz élvonal lehet az ideális következő lépés, de nem siet semmivel, hiszen még másfél évig szerződése van a Honvédnál.
Nyikes Zoltán 2022. április 11., hétfő 12:36
Fotó: honvedfc.hu
Nenad Lukic számára a török és az orosz élvonal lehet az ideális következő lépés, de nem siet semmivel, hiszen még másfél évig szerződése van a Honvédnál.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. április 11., hétfő 12:36

A sportklub.rs készített interjút a Budapest Honvéd házi gólkirályával, Nenad Lukiccsal, aki a szezon elején érkezett a Topolyától és gyorsan beilleszkedett, 27 NB I-es meccsén 13 gólt és gólpasszt osztott ki eddig. A portál impozáns névsorban tesz említést a 29 éves játékosról, hozzá hasonlóan ugyanis honfitársai, Dusan Vlahovic (Juventus), vagy éppen Aleksandar Mitrovic (Fulham) is a góllövőlista élmezőnyében vannak egy külföldi bajnokságban.

– Nem is nagyon kívánhattam volna ennél jobb magyarországi kezdést. Február óta ugyan lassabb tempóban termelem a gólokat, de remélem, hogy a szezon végére már azon a szinten leszek, mint az elején.

A portál megjegyzi, hogy Lukic Szerbiában is későn tette le a névjegyét, egészen 2019 januárjáig kellett várni arra, hogy berobbanjon az élvonalban.

– A futballban, akárcsak az élet más területén sok dolognak kell egybeesnie, hogy jól alakuljanak a dolgok. Bennem is van bűntudat, sokat vándoroltam és folyamatosan azt kerestem, hogyan lehetek a megfelelő fizikai állapotban. A sors úgy hozta, hogy tehetséges labdarúgóként, már egészen fiatalon próbálkoztam külföldön, és ez nagyon sokba került. Ez nem sikerült jól, sok problémám adódott. Mindent egy embernek köszönhetek, Szabó Zoltán megtalálta számomra a megfelelő játékfilozófiát. Összeállított Szilágyi Vladimirral és akkor megmutattam mindent, amit tudok.

A sportklub.rs kiemeli, hogy a Honvédnak egy kisebb szerb társaság gyűlt össze, a szakmai stábban Nebojsa Vignjevic, Nebojsa Topalov és Vlada Avramov, míg a keretben Lukic mellett Marko Petkovic, Dusan Pantelic és Dejan Drazic található meg.

– Külföldön könnyebb, ha az edző és a csapattársak ugyanarról a nyelvterületről származnak. Ha más nem, a kommunikációnak a lehető legjobbnak kell lennie. A legfontosabb ebben a pillanatban, hogy egészségesek legyünk, megőrizzük az elmúlt évek folytonosságát és hogy készen álljunk reagálni a kihívásokra. A Honvéd gazdag hagyományokkal rendelkezik, a Ferencvárossal és az Újpesttel együtt remek bázis a fejlődéshez, a magyar labdarúgás egyik legnagyobb futballistája itt nőtt fel – folytatta Lukic, majd a szerb bajnoksághoz hasonlította az NB I-et. – A 12 csapatból álló bajnokság eltörölte a csapatok közötti különbségeket. A legfőbb vízválasztó Szerbiával kapcsolatban az infrastruktúra területén tapasztalható, nem az időjárási viszonyokon múlik, hogy jó vagy rossz lesz-e a pálya, vagy hogyan fog játszani a csapat. A pénzügyek terén is vannak különbségek, bár Szerbiában az elmúlt években jobbra fordult a kép. A szerb élvonal magyar viszonyok között sokkal jobban és színvonalasabban nézne ki.

A támadó arra is válaszolt, hol látja magát a következő szezonban.

– A szerződés még másfél évig ideköt és továbbra is nagyon ambiciózus vagyok a Honvédnál, de soha nem tudhatod, mit hoz a holnap. Megváltozott a trend, Szerbiából például már fiatalon mennek játékosok a topligákba. Manapság talán Törökország lehet az ideális úti cél, de az orosz Premjer Liga is vonzó. Van időm, nem sietek semmivel – zárta Lukic.

Olvastad már?
Vukmir az első Diósgyőr-meccse után: "Játékrendszert váltottunk, az újat még nem teljesen értik"
A napokban kinevezett új DVTK-edző szerint egy góllal sokkal könnyebb dolguk lett volna a támadni nem igazán akaró Tiszakécske ellen. Dragan Vukmir úgy látta, a játékosokat is nyomhatta az edzőváltás súlya.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz