Négygólos második félidő: hátrányból fordítva verte a Kövesd a Honvédot – videók

Izgalmas utolsó fél órát hozott az NB I 26. fordulójának nyitómeccse, ahol a Budapest Honvéd szerzett vezetést Holender révén, ám a mezőkövesdiek háromszor is tudtak válaszolni.
Nyikes Zoltán 2019. március 30., szombat 15:42
Izgalmas utolsó fél órát hozott az NB I 26. fordulójának nyitómeccse, ahol a Budapest Honvéd szerzett vezetést Holender révén, ám a mezőkövesdiek háromszor is tudtak válaszolni.
Szerző: Nyikes Zoltán 2019. március 30., szombat 15:42

Mezőkövesd–Budapest Honvéd 3-1 (Moutari 69., Vajda 84., Drazsics 92., ill. Holender 67.)

Az egyik kedvenc helyszínére érkezett a Budapest Honvéd az NB I 26. fordulójának nyitómeccsén, hiszen a kispestiek a legutóbbi négy, Mezőkövesd elleni idegenbeli mérkőzésüket győzelemmel zárták.

Visszafogott iramban indult a mérkőzés, de valamelyest a borsodiak kezdtek aktívabban. Az első próbálkozás Cseri nevéhez fűződött, ám ez még jócskán elkerülte a kaput, a 9. percben azonban már akadt dolga Grófnak, miután Drazsics szerzett labdát a tizenhatos előterének közepén és célba vette a jobb alsót. A Honvédnál előzör N’Gog kísérletezett, de Cserihez hasonlóan ő is méterekkel fölé célzott.

A 30. percben majdnem megszerezte a vezetést Supka Attila csapata, az akcióban a héten szerződést hosszabbító Mezghrani volt dicsérhető, aki hátul labdát szerzett, majd kísérte az akciót és végül ő adott be a jobb szélről, a középen érkező Gazdag nem sokkal pörgetett a jobb kapufa mellé 12 méterről. Egy perccel később szintén veszélyes szituáció alakult ki Szappanos kapuja előtt, ezúttal Holender kanalazta vissza akrobatikus mozdulattal a labdát az alapvonal közelében, középen N'Gog 9 méterről fölé fejelt. Az első felvonás hosszabbításában egy tizenegyesgyanús-szituáció miatt vált paprikássá a hangulat, Mezghrani elesett Katanec mellett, de a játékvezető nem ítélt büntetőt, ezt pedig nehezményezték a vendégek.

A vitatott szituáció

https://www.facebook.com/M4sport.hivatalos/videos/2218458051750702/?v=2218458051750702

A második játékrészben Szappanosnak akadt dolga először, az 50. percben Gazdag lövését ütötte szögletre, a túloldalon pedig Drazsics bivalyerős löketét védte Gróf. A 69. percben aztán megélénkült a mérkőzés és folyamatosan jöttek a gólok. A vezetést a Honvéd szerezte meg, miután Danilo szelídített meg egy labdát a tizenhatos előterében háttal állva a kapunak, lekészített lövésre Holendernek, aki a bal sarokba tekert, 0-1. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, két perccel később a néhány pillanattal azelőtt csereként beálló Moutari kapott jó labdát Molnártól, a nigeri légiós pedig a kapufa segítségével kilőtte a bal alsót, 1-1.

Moutari gólja

A hajrában a fordítás is összejött, ezúttal is egy cserejátékos jóvoltából: Vajda játszotta meg a tizenhatoson belül álló Drazsicsot, aki kapura fordult, majd a lövés előtt Lovric elkaszálta, ám a tovább csorgó labda visszakerült Vajda elé, aki az üres kapuba lőtt, 2-1.

Vajda találata

A 91. percben kis híján egyenlített a Honvéd, amikor Danilo fejese megpattant egy hazai védőn és a bal felső sarokba hullott volna be, de Szappanos elképesztő nagyot védett a kapufa segítségével. Az utolsó szó pedig ismét a hazaiaké volt, egy ellentámadást követően Drazsics kapott a jobb oldalról remek indítást, egy az egybe vihette Grófra a labdát, majd elpasszolta mellette, 3-1 – izgalmas második játékrész, mezőkövesdi fordítással.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Ben Romdhane
Az egyiptomi Al-Ahly továbbra is leigazolná Mohamed Ali Ben Romdhane-t, a felek egyelőre szóban egyeztetnek az esetleges klubváltásról.
Újpest
Josué
A Legiától távozó 4-szeres portugál válogatott Josuét beajánlották Újpesten, de Bartosz Grzelak nem tartott igényt a 33 éves középpályásra.
Csákvár
Új igazolás
Az elmúlt hetekben a csapattal készülő Haragos Viktor (legutóbb Honvéd) a 2024/25-ös bajnokságban az Aqvital FC Csákvárt erősíti.
Tovább az összes átigazoláshoz