NB I: Batik bombagóllal állt bosszút, a dobogóig ugrott előre a Puskás Akadémia

Batik Bence fantasztikus góllal szomorította korábbi munkaadóját, a Puskás 1-0-ra győzött a hajrában megfogyatkozó Honvéd ellen.
Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 18:48
Batik Bence fantasztikus góllal szomorította korábbi munkaadóját, a Puskás 1-0-ra győzött a hajrában megfogyatkozó Honvéd ellen.
Szerző: Póczik Dávid 2022. október 15., szombat 18:48

I. félidő

A 7. percben egy hazaadás után Szappanos Balutába rúgta a labdát, akiről az a kapu felé pattant, azonban Capan a gólvonal elől ki tudta fejelni a labdát.

A 25. percben Mezhgrani érkezett egy beadásra, fejese nem sokkal ment el a jobb felső mellett. Néhány perccel később Favorov néhány centivel maradt le egy labdáról, ami - Baluta szöglete után - elsuhant a kispesti kapu előtt.

A 37. percben Baluta jobbról adott középre egy labdát, amire Batik érkezett és jobbal, pattanásból, védhetetlenül rúgta ki a bal felső sarkot, 1-0. Az egykori Kispest-játékos bombájára Szappanos mozdulni sem tudott.

A félidő lefújása előtt még Kerezsi lapos beadását vágta ki a kapu elől Brandon, így 1-0-s Puskás vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 55. percben Gruber kiugratása után Nagy Zsolt lőtt kapura éles szögből, de Tujvel védeni tudott. A 64. percben Kiss szolgálta ki Balutát, aki üresen állva lőtt 8 méterről, de Tujvel nagyot hárított. Az ezt követő szögletet Batik fejelte a felsőlécre.

A 74. percben Gruber adott remek labdát Balutának, azonban Bocskay utolsó emberként lerántotta a kiugró támadót, amiért a játékvezető kiállította. A 81. percben Favorov távoli szabadrúgása csapódott a kapu fölé, majd a 93. percben még Nagy Zsolt ziccerét védte Tujvel.

Az összecsapás több lehetőséget nem hozott, a Puskás Akadémia - az egykoron kispesti - Batik győzelmet érő góljával a harmadik helyre ugrott előre.

NB I, 11. forduló

Puskás Akadémia-Honvéd 1-0 (Batik 38.)

Kiállítva: Bocskay 74.

PAFC: Tóth - Batik, Spandler, Stronati - Mezhgrani, Baluta (Komáromi 77.), Favorov, Corbu (Nagy, a szünetben), Brandon Ormonde-Ottewill - Kiss (van Nieff 77.), Zahedi (Gruber, a szünetben)

(cserék: Markek, van Nieff, Urblík, Colley, Slagveer, Puljic, Nagy, Gruber, Skribek, Komáromi)

Honvéd: Szappanos (Tujvel, a szünetben) - Szabó A. (Tamás 58.), Capan, Prenga, Doka - Bocskay, Zsótér - Kocsis (Jonsson 58.), Samperio, Kerezsi (Domingues 58., Mitrovic 78.) - Ennin

(cserék: Tujvel, Dúzs, Klemenz, Mitrovic, Tamás K., Jonsson, Cirkovic, Keresztes, Domingues)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz