NB I: A Honvéd vereséggel kezdett, Moniz győzelemmel tért vissza - ez történt az idény első meccsén

Zalaegerszegi sikerrel kezdődött meg az OTP Bank Liga 2022/2023-as idénye.
Dudás Gábor 2022. július 29., péntek 21:55
Zalaegerszegi sikerrel kezdődött meg az OTP Bank Liga 2022/2023-as idénye.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 29., péntek 21:55

I. félidő:

Támadólag lépett fel és veszélyesebben is kezdett a ZTE, amely Tajti szabadrúgásnál (Szappanos védett), majd Bedi fejesésénél (a jobb sarok mellé csúsztatott egy bedobás után) sem járt messze a góltól.

A 13. percben aztán a kapufa is besegített a Honvéd kapusának, Szappanos a léc asszisztálásával védte Tajti léc alá tartó kellemetlen lövését. A hálóőr néhány perc múlva újra bravúrt kellett, hogy bemutasson, ezúttal Németh kísérletét szedte ki a jobb alsóból.

Az első komolyabb Honvéd-lehetőségre a 30. percig kellett várni, ekkor Lukic bólintott 6 méterről, kevéssel a jobb felső sarok mellé. Gól nem született végül a szünetig.

II. félidő:

A fordulás után gyorsan vezetést szerzett viszont a ZTE. A 47. percben, egy hatalmas bedobás után Meschack elé perdült a labda, aki közelről a léc alá bombázott a tétova Honvéd-védelem asszisztálása mellett (0-1).

Reagált a gólra a Honvéd: Zsótér helyzetében már benne volt a veszély az 51. percben, majd nem sokkal később Tamás jobblábas(!) löketénél kellett védenie Demjénnek. A 60. percben Jónsson hiába lőtt 16 méterről hatalmas gólt a jobb felső sarokba, előtte Ennin már lesen volt.

A 66. percben Szappanos mentette meg a második góltól a Honvédot, amikor a csereként beállt Mim közeli lövését lábbal hárította. Nem sokkal ezután némi kakaskodás alakult ki a pályán a játékosok között, még Ricardo Moniznak is a pályára kellett ugrania, hogy megnyugtassa az övéit.

A 74. percben a padról beszállt Plakuscsenko remekül tálalt Tamás elé, aki ballal, az ötös bal sarkától a léc fölé bombázott. A hajrában a Honvéd már négy csatárral rohamozott, de feltörni végül nem tudta a zalaiak védekezését. A ZTE összességében megérdemelt 1-0-s győzelemmel kezdte így az idényt.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

Bp. Honvéd - ZTE 0-1 (Meschack 47.)

Honvéd: Szappanos - Jónsson, Szabó A. (Traoré, 89.), Prenga, Lovric, Tamás K. - Mitrovic (Plakuscsenko, 66.), Zsótér, Bocskay - Lukic (Kocsis D., 74.), Ennin

ZTE: Demjén - Gergényi, Kálnoki Kis, Mocsi, Bedi - Meshack, Sankovic, Tajti - Májer (Huszti, 57.), Németh D. (Manzinga, 46.), Szalay (Mim, 64.)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz