„Lanzafame egy anarchista volt, de beállt a sorba” - Rossi a Napoli csillagát venné meg a Honvédnak

A Honvéd olasz edzője azt is elmondta, szerinte hol tud majd edzősködni a jövőben, és miben hasonlít a Chelsea menedzserére, Antonio Contéra.
Budai László 2017. február 15., szerda 10:04
A Honvéd olasz edzője azt is elmondta, szerinte hol tud majd edzősködni a jövőben, és miben hasonlít a Chelsea menedzserére, Antonio Contéra.
Szerző: Budai László 2017. február 15., szerda 10:04

Marco Rossi, a Budapest Honvéd vezetőedzője az olasz Voci Di Sport c. lapnak adott interjúban a kispesti klub múltjáról és jelenéről is beszélt.
- A Honvéd már nem az a világmárka, mint volt a múltban. A történelme óriási, hatalmas emlékek fűződnek a klubhoz, de ma már szerényebb forrásokból, keményen meg kell dolgozni a sikerekért. Ha anno nem kapom meg a lehetőséget a klubvezetéstől, valószínűleg másik csapatot választottam volna. (…) A mostani szezon első fele váratlan, de megérdemelt sikereket hozott, és ha nincs néhány minket sújtó játékvezető ítélet, ki tudja, hol tartanánk? Még mindig nem egyszerű felfogni, amit eddig elértünk, több olyan csapat ellen álltunk helyt, amin mindenki meglepődött.

A szakvezető szerint a Honvéd védekezése és a 17 kapott gól is fontos támpontja volt az eddigi szereplésüknek.
- Az biztos, hogy ennek nagy szerepe volt eddig, de még inkább úgy gondolom, hogy a védekezés a támadás közötti egyensúly az igazán fontos egy csapatnál. Kiemelhető, hogy eddig a miénk volt a harmadik leggólerősebb csapat a bajnokságban.

 

A gólszerzésben pedig – holtversenyben – az élen állt eddig Davide Lanzafame, Rossi honfitársa, akiről a trénernek is remek véleménye van.
- David nagyon jól futballozik eddig, megvan a kellő önbizalma, amit a sokat dolgozó csapattársaknak is át tud adni. Bár egy kicsit „anarchistának” számított, ma ő is beáll a sorba és rohan a többiekkel. Sajnálom, hogy nem igazán van lehetőségünk hozzá hasonló kaliberű játékosok megszerzésére, jobbára csak alacsonyabb fizetéssel bíró futballisták leigazolására van lehetőségünk, ráadásul egyszerre csak három légióst használhatunk a pályán a szövetség szabályozása miatt.

A szakembernek azért lenne egy tippje, kit venne meg azonnal, ha korlátlan átigazolási kerete volna.
- A belga Mertenst a Napoliból. Nem is kell azt hiszem, többet mondanom.

Rossi megnevezte a Honvéd idénybeli legizgalmasabb meccsét is egy kérdésre válaszolva.
- A Vasas elleni találkozónk az ősszel. 1-0-s hátrányban voltunk, de aztán fordítani tudtunk a hajrában.

A hat NB I-es találkozó óta veretlen kispestiek edzője már az MTK elleni, tavasznyitó bajnokijukra is előretekintett.
- Szombaton érdemtelenül kaptunk ki a kupaderbin a Ferencvárostól, de úgy gondolom és remélem, hogy az MTK ellen egészen más eredményt fogunk majd elérni.

Rossi azt is elárulta, hogy a román Lucescutól és az argentin Bielsától tanulta a legtöbbet korábbi edzői közül, hogy szerinte több esélye lehet majd egy nívósabb európai bajnokság másod- vagy harmadvonalában edzősködnie, mint hazája élvonalában, és hogy szerinte honfi- és pályatársai közül leginkább Antonio Conte (Chelsea) viselkedése, temperamentuma áll hozzá a legközelebb.

Jól fizetne, ha a Honvéd folytatná jó sorozatát, és nyerne a hétvégén - fogadj!

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Zimonyi Dávid
A Paks megegyezett a Vasassal Zimonyi Dávid klubváltásáról.
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
Tovább az összes átigazoláshoz