Lanzafame: A magyarok? Igen, tényleg nagyon hazafiasak

A Honvéd csatára Puskás Ferenc útjáról álmodozik.  
Budai László 2016. november 23., szerda 10:51
A Honvéd csatára Puskás Ferenc útjáról álmodozik.  
Szerző: Budai László 2016. november 23., szerda 10:51

Olaszországban szinte minden héten foglalkoznak a Honvéd csatárával, Davide Lanzafaméval. Az itáliai sajtó már Puskás Ferenc nevét is emlegeti vele kapcsolatban, megemlítve, hogy az egykori világklasszis csatárt követve Lanzafaménak is sikerült zsinórban hét bajnoki összecsapáson gólt lőnie. Az olasz Eurosport szerint pedig Lanzafame Puskás útjáról álmodozik.

- A miénk a legfiatalabb átlagéletkorú keret Magyarországon, és Európában is nagyon jól állunk ezen a listán – mutatja be csapatát a játékos az Eurosportnak. - Vannak az NB I-ben nagy költségvetéssel rendelkező klubok, mint a Ferencváros, az Újpest, az MTK vagy a Videoton. De nekünk is az a célunk, hogy kivívjuk az Európa Liga-selejtezőt. Jelenleg negyedikek vagyunk, mindössze két pontra a második helyezettől.

Lanzafame korábban is elmondta, hogy sokkal jobban fekszik neki a magyar élvonal, mint az olasz másodosztály, ahol mindent a taktika határozott meg.

 

- Nagyon fizikális az NB I, ugyanakkor sokkal szabadabban is tudok futballozni. Természetesen az európai topbajnokságoktól messze van, de itt is sok élményben lehet részem. Új és kellemes állomás ez az életemben.

Az Eurosport arra is rákérdezett a játékosnál, hogy a magyarok tényleg annyira nacionalisták-e, mint amennyire a külföldi sajtó láttatja.

- Igen, tényleg nagyon hazafiasak a magyarok – mondja Lanzafame. - Első látásra kicsit óvatosak az emberrel, de ha az első ismeretségen túl vagy velük, akkor azt is látod, hogy nagyon kedves és nagylelkű emberek.

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz