Kirúgott, eltiltott és NB II-es játékosokból lett bajnok a Honvéd - így fordult a világ Rossiékkal

Sikertelen próbajáték, állandóan lecserélt játékosok, eltiltás, kirúgás, NB III-as száműzetés, kiesés - címszavakban ez jellemzi a mostani bajnokcsapat kulcsembereinek két évvel ezelőtti történetét.
Mokány Lajos 2017. május 29., hétfő 9:23
Sikertelen próbajáték, állandóan lecserélt játékosok, eltiltás, kirúgás, NB III-as száműzetés, kiesés - címszavakban ez jellemzi a mostani bajnokcsapat kulcsembereinek két évvel ezelőtti történetét.
Szerző: Mokány Lajos 2017. május 29., hétfő 9:23

Marco Rossi egyik legnagyobb érdeme, amellett, hogy akadémistákat épített be a Honvéd együttesébe, hogy olyan játékosokkal lett bajnok, akik nem annyira régen nemhogy a bajnoki címtől, de attól is messze álltak, hogy stabil élvonalbeli futballistának mondják magukat.

Ugorjunk vissza az időben két évet, 2015 májusára. A futballban két év olykor nagyon nagy idő, olykor nem sok mindenre elegendő, de mint a kispestiek példája mutatja, esetenként fényéveket is jelenthet.

Sikertelen próbajáték, állandóan lecserélt játékosok, eltiltás, kirúgás, NB III-as száműzetés, kiesés - címszavakban ez jellemzi a mostani bajnokcsapat kulcsembereinek két évvel ezelőtti történetét. Alábbi összeállításunkban azt néztük meg, a bajnoki "döntőn" bevetett kispesti játékosokkal mi történt pontosan két évvel ezelőtt, az alábbi összegzés jól mutatja, mekkorát fordult velük a világ azóta.

Ez történik 2015 májusában...

Gróf Dáviddal:
Nem sokkal korábban Békéscsabán szerepel próbajátékon, ahol nem kap szerződést. Hazaigazol Csákvárra, amely 26 évesen az első magyar csapata felnőttként.

Bobál Dáviddal:
Még csak az NB II-ben játszik, miután Sopronba adta őt kölcsön a Honvéd.

Djordje Kamberrel:
Ezekben a napokban zárják ki anyagi problémák miatt a csapatát, a Győri ETO-t az NB I-ből, így legfőképpen a bizonytalan jövője foglalkoztatja ebben az időszakban.

Baráth Botonddal:
Egyre többet játszatják, de olykor az NB III-ban kell pályára lépnie olyan csapatok ellen, mint a Felsőtárkány, a Gyöngyösi AK vagy a Veresegyház.

Ikenne Kinggel:
Alapember, de még messze nem annyira hasznos tagja a csapatnak, mint most, amikoris gólpasszaival segíti a Honvédot bajnoki címhez.

Ivan Lovriccsal:
Az aktuális problémái ugyanazok, mint Kambernek. Azt a Kecskemétet, amelyért nem sokkal korábban elhagyta a Honvédot, épp az NB III-ba száműzik.

Nagy Gergellyel:
Egyre stabilabb tagja az NB I-es csapatnak, fejlődése töretlen.

Gazdag Dániellel:
Még ingázik az NB I és az NB III között, az élvonalban inkább perceket kap, leginkább rövid időszakokra cserélik be.

Zsótér Donáttal:
Tehetsége ismert mindenki előtt, de ebből "élesben" nem sokat mutat meg. Előtte Dunaújvárosban próbálkozik, majd visszatér a Puskás Akadémiához, teljesítménye itt is kiegyensúlyozatlan. A bajnokság során 17 meccsből 12-szer (!) lecserélik (míg hétszer csak a kispadról száll be). A következő idény első 3 fordulóját a Puskás Akadémia második (!) csapatánál kezdi meg az NB III-ban.

Koszta Márkkal:
Az NB III-ban játszik, az élvonalban egyszer 8 perc jut neki. Útja az NB II újoncához, a Kisvárdához vezet heteken belül.

Dusan Vasiljeviccsel:
Közel két hónapja nincs klubja, fegyelmi okok miatt ugyanis elküldik Újpestről, ahol előtte tavasszal alig 4 meccset játszott.

Holender Filippel:
Egyre többet szerepeltetik, de teljesítménye még nem stabil: mindössze 3 végigjátszott meccse van a teljes szezonban.

Eppel Mártonnal:
Kiesik az NB II-be a Dunaújvárossal. A friss gólkirály akkori csapatában mindössze 3 gólig jut - várja a másodosztály.

Davide Lanzafaméval:
Épp hogy kezd újra játékba lendülni, mivel nem sokkal korábban jár le a 16 hónapos eltiltása, ez idő alatt amatőr csapatokkal edz.

MOKÁNY LAJOS

 
Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gulácsi Péter
A kispadra szorult Gulácsi Péter "elgondolkodik a jövőjéről" az RB Leipzignél - írja a német Kicker.
Honvéd/MLSZ
Bobby Davison
Az FTC korábbi vezetőedzője, Bobby Davison elárulta, hogy 18 hónappal ezelőtt a Honvéd vezetőivel tárgyalt, egy hónapja pedig elküldte az önéletrajzát az MLSZ-nek, mert szívesen dolgozna az utánpótlásban is.
Légiósok
Kleinheisler László
Görögországban azt írják, hogy a téli átigazolási időszakban távozhat a Panathinaikosztól Kleinheisler László, aki akár Horvátországba vagy Magyarországra is visszatérhet.
Tovább az összes átigazoláshoz