Fotó: honvedfc.hu

Honvéd: Visszatért a magyar válogatott támadó

A vártnál hosszabbra nyúlt a rehabilitációs folyamat, de már újra a társakkal edzett Eppel Márton.
Nyikes Zoltán 2021. március 30., kedd 14:55
Fotó: honvedfc.hu
A vártnál hosszabbra nyúlt a rehabilitációs folyamat, de már újra a társakkal edzett Eppel Márton.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. március 30., kedd 14:55

Tavaly novemberben, a Kisvárda elleni bajnoki hajrájában szenvedett bokaszalag-sérülést a Budapest Honvéd játékosa, Eppel Márton, s bár előzetesen azt remélték a klubnál, hogy a tavaszi szezon elején már bevethető állapotban lesz a válogatott támadó, a felépülése a tervezettnél hosszabbra nyúlt.

Sajnos a fájdalmak nem múltak el teljesen, a sérült testrészt több specialista is megvizsgálta, hogy megtalálják a legjobb gyógymódot, s így végül a vártnál hosszabb rehabilitációs folyamatra volt szükség a visszatéréshez. Eppel Márton és bokája mostanra viszont már egészséges, a 29 esztendős támadó újra a csapattal tréningezhet, ami azt is jelenti, hogy hamarosan visszatérhet a pályára - olvasható a honvedfc.hu-n.

– Nagyon hiányzott már a foci, jól éreztem magam – sóhajtott fel a keddi edzést követően Eppel Márton. – Hosszú volt a kihagyás, jó volt újra labdához érni, a csapattal edzeni, szerencsére a bokám is jól bírta a gyakorlást. Pörgős volt a játék, sok irányváltoztatással, jó kis mélyvíz volt ez, de szerencsére jól bírta a lábam. A harmadik percben kaptam egy rúgást, de nem éreztem fájdalmat, bízom benne, ahogy egyre nagyobb lesz a terhelés, úgy rázódok vissza a normál kerékvágásba. Azonban azt is tudom, hogy türelmesnek kell lennem magammal szemben, ez talán a legfontosabb ebben a helyzetben. Szeretnék minél előbb játszani, ha negyedórát kapok, annak is örülni fogok. Hogy mikor tudok újra 90 percet futballozni, azt egyelőre nem tudom megjósolni, de az biztos, nyáron szükségem lesz majd egy jó felkészülésre, hogy ismét jó formába kerüljek. Addig pedig az edzések után külön futóprogramom van, otthon is végzek extra edzéseket, mindent megteszek azért, hogy minél hamarabb a lehető legjobb állapotba kerüljek.

Nemcsak Eppel Márton rehabilitációja halad jól, hiszen Bőle Lukács már futó- és labdás edzéseket végezhet, a télen szárkapocscsont-törést szenvedő Horváth András is fokozatosan kaphat nagyobb és nagyobb terhelést, míg a koronavírusból lábadozó Baráth Botond továbbra is szigorú orvosi kontroll mellett készül.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paksi FC
Ötvös Bence
A Paks is érdeklődik a Kisvárda nyáron lejáró szerződésű játékosa, Ötvös Bence iránt. (Nemzeti Sport)
Honvéd
William Gallas
A korábbi világklasszis védő, a francia William Gallas egyéni képzésért felelős edzőként dolgozik a Magyar Futball Akadémián.
Légiósok
Szalai Attila
A nyártól biztosan nem számítanak már Szalai Attila szolgálataira Freiburgban a Kicker szerint.
Tovább az összes átigazoláshoz