Hemingway megkapta a Magyar Érdemrend középkeresztjét a Honvéd megmentése miatt

Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott többek között George F. Hemingwaynek, Budapest Honvéd korábbi tulajdonosának. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg hétfőn.
Csakfoci Admin 2021. március 15., hétfő 16:30
Magyarország köztársasági elnöke a nemzeti ünnep, március 15. alkalmából, a miniszterelnök előterjesztésére kitüntetéseket adományozott többek között George F. Hemingwaynek, Budapest Honvéd korábbi tulajdonosának. A kitüntetettek listája a Magyar Közlönyben jelent meg hétfőn.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. március 15., hétfő 16:30

A 69 éves magyar származású amerikai üzletember, George F. Hemingway a magyar labdarúgósport fejlesztésében, különösen a Budapest Honvéd FC megmentésében, valamint az egyik legkiemelkedőbb magyar utánpótlásközpont, a Magyar Futball Akadémia létrehozásában vállalt szerepe elismeréseként kapta meg a kitüntetést.

Hemingway közel két évvel ezelőtt adta el a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. A vételárat a felek nem hozták nyilvánosságra. Az új tulajdonosok az utánpótlásképzés további fejlesztése mellett, az európai kupaszereplést biztosító helyezés elérését tűzték ki célul úgy, hogy közben a klub kiegyensúlyozott és nyereséges gazdálkodása fennmaradjon.

A George F. Hemingway tulajdonában álló, nevadai székhelyű Quinex America LLC befektető társaság 2006-ban vette meg a nagy múltú klubot, amely regnálása alatt kétszer nyerte meg a Magyar Kupát, 2017-ben pedig bajnok lett. Időközben felépítette a "hazai utánpótlásképzésben meghatározó szerepet betöltő Magyar Futball Akadémiát".

- Örömmel tölt el, hogy a munkám eredményeként a Honvéd ismét a magyar labdarúgás egyik legstabilabb hátterű és legsikeresebb klubja lett, méltó régi hírnevéhez. A legbüszkébb mindazonáltal nem is a magyar bajnoki címre vagy a kupagyőzelmekre vagyok, hanem hogy sikereinket jelentős részben a Magyar Futball Akadémián folyó kimagasló szakmai munkára, az ott képzett fiatal magyar játékosokra tudtuk alapozni - mondta korábban a magyar-amerikai üzletember. (MTI/csakfoci.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Kuznyecov Szergej
A csakfoci.hu számolt be először arról vasárnap, hogy Kuznyecov Szergej az egyik jelölt a győri kispadra. A Kisalföld ezúttal azt írja, hogy csütörtökön Győrben járt Kuznyecov és az ETO vezetőivel tárgyalt.
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Torino technikai igazgatója, Davide Vagnati kéthetente érdeklődik magyar válogatott kölcsönjátékosuk felől - állítja a futballista ügynöke. (TMW)
Újpest
Tim Hall
Az Újpest és Tim Hall közös megegyezéssel szerződést bontott. A luxemburgi védő 2023 januárjában érkezett Újpestre. Első félszezonjában 14 meccsen lépett pályára, míg a mostani évadban 15 NB I-es találkozón.
Tovább az összes átigazoláshoz