Fotó: thescottishsun.co.uk

Az NB I-ben dolgozik a "következő Sir Alex Ferguson": "A tulajdonságai hasonlóak"

A Honvéd sportigazgatója szerint Tam Courts vezetőedző egy csúcspotenciállal rendelkező szakember.
Nyikes Zoltán 2022. július 26., kedd 18:17
Fotó: thescottishsun.co.uk
A Honvéd sportigazgatója szerint Tam Courts vezetőedző egy csúcspotenciállal rendelkező szakember.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. július 26., kedd 18:17

"Tam Courts komoly dicséretet kapott a Honved főnökétől, mivel ő lesz a következő Sir Alex Ferguson" – olvasható a The Scottish Sun címében. Mint ismert, nemrégiben nevezték ki a Honvéd sportigazgatójának Chris Dochertyt, aki néhány nappal később egy változtatást is eszközölt a vezetőedzői poszton és honfitársát, a legutóbb a Dundee Unitednél tevékenykedő Tam Courts lett Nebojsa Vignjevic utódja.

Docherty a The Scottish Sunnak adott nyilatkozatában beszélt bővebben a Honvéd új vezetőedzőjéről.

– Tam olyasvalaki, aki hatalmas potenciállal rendelkezik. Együtt dolgoztam Tammal a Dundee Unitednél. A kezdetektől fogva sokszor nem igazán kapta meg a szurkolók egy részétől a méltányos elismerést, bármit is csinált, az nem volt elég jó. Ha elvesztett egy meccset, akkor az eredmény volt a probléma, ha megnyerte a meccset, akkor pedig nem játszott elég fiatal játékos, és a játékstílus sem volt elég jó a szurkolók szerint. Ha a játékstílus jó volt, mindig volt valami más, ami probléma volt.

A valóság az, hogy Tam egy csúcspotenciállal rendelkező vezetőedző. Bejártam Európát, és beszéltem olyan edzőkkel, akik nagyon magas szinten dolgoztak, és elmondhatom, nagyon szerencsések vagyunk, hogy nálunk dolgozik Tam.

Docherty hozzátatte, a skót vezetedző érzelmi intelligenciája nagyon magas, és nagyon jól érti a játékosokat és az öltöző dinamikáját. Kiemelte, honfitársának erős munkamorálja van, minden nap folyamatosan dolgozik, magas követelményeket támaszt, és a stábbal is jól együttműködik.

– Alex Ferguson nem az edzéseket vezényelte le, és nem a taktikai ötletekkel vagy a sporttudományi tervvel állt elő. Jó embereket vett maga köré, és delegálta a feladatokat azoknak, akikben megbízott.

Azt hiszem, Tam ebben a tekintetben nagyon hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. Tudom, hogy nehéz őt egy kalap alá venni Alex Fergusonnal, de a vonásai és a tulajdonságai hasonlóak

– zárta a Honvéd sportigazgatója.

Olvastad már?
Rossi a két romániai játékos honosításáról: "Mindketten abszolút érdekesek, de..."
A magyar válogatott szövetségi kapitánya korábbi, román ajánlatáról és Mircea Lucescu dicséretéről is beszélt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz